Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Meryl Streep sa obula do Trumpa. Preceňovaná herečka, vracia úder
Zdielať na

Meryl Streep sa obula do Trumpa. Preceňovaná herečka, vracia úder

Nadšené reakcie dojatia i odsúdenia si vyslúžila americká herečka Meryl Streep, ktorá sa počas ďakovnej reči pri preberaní Zlatého glóbusu za celoživotné dielo oprela do novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Dôvodom bol jeho odpor k imigrantom a zosmiešňovanie postihnutého reportéra.

Donald Trump kritiku odmietol s tým, že nikoho neparodoval. Meryl Streep je podľa neho poskok Hillary Clinton a jednou z najpreceňovanejších herečiek.

Počas šesťminútového prejavu kritizovala budúcu hlavu štátu kvôli rétorike, ktorú Trump používal počas kampane. "Nedokážem zabudnúť. Nebol to film, ale skutočný život. Tendencia ponížiť niekoho na verejnosti v prípade, keď to urobí niekto, kto má moc, sa premietne do života všetkých. Je to ako dať povolenie ostatným, aby to robili tiež. Všetci prehráme, ak mocní ľudia zneužijú svoje postavenie k zastrašovaniu ostatných," povedala.

Nikto mu nevidí do hlavy

Streep sa tak nepriamo oprela do prezidenta, ktorý počas kampane napodobňoval hendikepovaného novinára z New York Times Sergeja Kovaleskeho. Ten trpí artrogrypózou, čo je mimoriadne vážne ochorenie, ktoré znetvoruje kĺby.

Takisto povedala, že ju šokovalo správanie osoby, ktorá sa uchádza o najrešpektovanejšiu funkciu v krajine. Sám budúci šéf Bieleho domu ale kritiku odmietol.

Twitter/donald trump

"Nikdy som nikoho nezosmiešňoval. Ľudia tvrdia, že som si robil žarty z jeho hendikepu. Akoby Meryl Streep a ostatní dokázali čítať moje myšlienky," zdôraznil.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie