Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na Art Film Feste sa stretli priatelia z detstva. Režisér s producentom
Zdielať na

Na Art Film Feste sa stretli priatelia z detstva. Režisér s producentom

KOŠICE / Prvé prestížne ocenenie filmového festivalu Art Film Fest je odovzdané. Získala ho svetoznáma osobnosť režisér Stephen Daldry. Ten sa k svojmu remeslu dostal údajne krádežami. To na neho nabonzoval jeho priateľ z detstva.

Stephen Daldry. Muž, ktorý všetko na čo siahne premení na zlato. Režisér trhákov Billy Elliot, Hodiny či Predčítač je okrem iného aj zberateľom prestížnych cien. Počas víkendu sa stal laureátom ďalšieho významného ocenenia - zlatá kamera.

Veľká udalosť

"Povedzme si to otvorene, nie každý rok príde na Slovensko taká osobnosť, ktorá je svetoznáma. Kdekoľvek sa objaví, je to považované za veľkú udalosť," povedal umelecký riaditeľ Art Film Festu Peter Nágel.

A presne tak k tomu pristupovali aj organizátori 24. ročníka Art Film Festu a pre vzácneho hosťa pripravili milé prekvapenie. Slávnostné odovzdávanie v košickej Kunsthall moderovali Milan Lasica a Petra Vajdová.

Priateľ z detstva

"Pán režisér naozaj o tomto prekvapení nevie, pretože ten človek sa musel skrývať," vysvetľuje herečka Petar Vajdová. Do Košíc pozvali Daldryho priateľa z detstva, úspešného producenta Mikea Downeyho.

Mike Downey poďakoval za priateľstvo a ocenil prácu svojho kolegu. Nebol to ale Mike, ktorý ocenenie Zlatá kamera nakoniec predával. Bol to 25-ročný mladík David Kross, ktorý je horúcou hviezdou filmového plátna a s režisérom spolupracoval na filme Predčítač, za ktorý jeho herecká kolegyňa Kate Winslet získala Oscara.

Na mieste bola redaktorka Stanislava Pavolová:

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie