Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Herec Jiří Bartoška: Ako som zistil, že mám rakovinu?
Zdielať na
Showbiznis

Herec Jiří Bartoška: Ako som zistil, že mám rakovinu?

Zdroj: blesk.cz

Minulý rok v apríli sa herec Jiří Bartoška (69) rozlúčil s rakovinou. Vyliečil sa a od toho času navštevuje lekára len kvôli kontrolám. Za tú dobu tiež stihol nakrútiť film a zúčastniť sa mnohých spoločenských akcií. Ako prišiel na to, že je chorý, a ako ho rakovina zmenila?

"Pre mňa to bola úplne neznáma situácia. Ja som totiž aj cez svoje zdravotné hriechy nikdy maród nebol. On sa ale z rakoviny robí až veľmi veľký strašiak. Je to síce vážna choroba, ale nie žiadne mystérium. A čím viac na ňu myslíte, tým horšie. Keď sa ju naopak snažíte ignorovať, môže sa uraziť a ísť preč," uviedol hneď na začiatok rozhovore pre časopis Blesk zdravie Jiří Bartoška.

Tiež sa zveril s tým, ako zistil, že je chorý. "Nebolo mi dobre, tak som išiel na vyšetrenie, kde urobili röntgen a našli, moji radcovia, našli... Bola to náhoda, nie som z tých, čo o zdravie prehnane dbajú, skôr naopak. Všetko bolo našťastie v štádiu, kedy sa s tým ešte dalo niečo robiť," vysvetlil.

Herec skrátka z choroby nepadol na zadok a to bolo zrejme len dobre. Ani teraz po vyliečení sa v jeho živote nič moc nezmenilo.

"Niektorí hovoria, že si začali viac vážiť života a ďakujú za každé nové ráno. Tieto pocity ja nemám. Mne sa zdá stále všetko rovnaké, len som musel niečo obmedziť, to by som však zrejme urobil vzhľadom na vek i sám. Buďto skôr, alebo neskôr," dodal.

Jiří Bartoška trpel rakovinou lymfatických uzlín, rovnako ako spevák Karel Gott. Po vyliečení sa herec objavoval na verejnosti, aj keď nemal žiadne vlasy. V súčasnej dobe už zase vyzerá ako predtým, raduje sa zo skvelého filmu Teória tigra, ktorý po chorobe natočil, a chystá ďalší ročník Filmového festivalu v Karlových Varoch.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie