Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pre Petra Šimuna zo ZOO je väčší zážitok natáčať so synom, než so zvieratami
Zdielať na

Pre Petra Šimuna zo ZOO je väčší zážitok natáčať so synom, než so zvieratami

Zvierací fanatik, zoológ amatér a zároveň najväčší kritik seriálovej záhrady. Jednoducho ten najotravnejší návštevník ZOO – pán magister Švoňava. Jeho postavu v seriáli hrá Peter Šimun.

Peter Šimun vyrastal na dedine, a tak má k zvieratá blízko. "Keď som si čítal scenár k seriálu, si hovorím, že čo toto je za človeka. Aj hudobný kritik, aj kritický voči zvieratám," prezrádza herec. Šimun pred niekoľkými rokmi dokonca stvárňoval postavu, ktorá sa musela potápať so žralokmi.
Zaujímavé je, že herec v seriáli ZOO účinkuje aj so synom.

Na pľaci so synom

"Scenár bol tak písaný, že sme si neliezli veľmi do kapusty, ale tým, že som dvoril jeho seriálovej mame a jemu sa to nepáčilo, mali sme dialóg spolu," vysvetľuje Šimun. Herec tvrdí, že toto stretnutie v ňom vyvolalo väčší zážitok, ako keby mal točiť so zvieratami. "V divadle Astorka sme spolu hrali v Einsteinovej žene," hovorí Šimun.

Nechcel, aby sa syn vydal po jeho stopách, chcel mať z neho meteorológa. Syn si ale išiel po svojom a prihlásil sa na VŠMU. "Som otváral ročník akurát v ten rok, keď sa chcel prihlásiť. Tak som mu povedal, že to v žiadnom prípade," opisuje Peter. Syn Pavol teda absolvoval rok na bábkoherectve. "Keď si triedu otvárala profesorka Emília Vášaryová so Zuzanou Krónerovou, spravil prijímačky," hovorí.

V seriáli Naši

Poslednú klapku v seriáli ZOO už má Šimun natočenú, bude účinkovať v seriáli Naši. "Áno, je to pravda, v Naši 2, seriál sa dostane na obrazovky na jeseň," prezrádza herec.

Pozrite si rozhovor Ivana Jandu s hercom Petrom Šimunom:

Súvisiace články

Najčítanejšie