Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
ZOO otvára letnú sezónu, autogramy rozdajú aj herci zo seriálu
Zdielať na

ZOO otvára letnú sezónu, autogramy rozdajú aj herci zo seriálu

BRATISLAVA / V Bratislavskej ZOO je v týchto dňoch veselo. Na letnú sezónu sa poctivo pripravujú nielen pracovníci, ale aj zvieratká. Zoo sa rozrástla o lemúry, malú ťavu alebo lamu. A spoločnosť im občas robia aj herci zo seriálu ZOO.

Najčerstvejším marcovým prírastkom v zoologickej záhrade sú malé lemúriky. Tie sa svojich mám držia ešte ako kliešte. "Väčšinou sú zavesené na brušku alebo chrbte matky, takže návštevníci môžu vidieť iba také malé pásikávé chvostíky ako trčia zo srsti rodiča," hovorí Katarína Moravcová z bratislavskej ZOO.

Opice robia opičky

Kým u lemúrov je živo, ťaví samček Sandžaj si v pohodlí obzerá okolitý svet. No a kým nové mláďatká ešte len zisťujú, ako to v ZOO vlastne chodí, opice už tradične robia opičky.

Aj keď má šimpanz Šani Kimany 5 rokov, je ešte stále dieťa a rád sa hrá aj s návštevníkmi ZOO. Tomu všetkému sa rád prizerá rovnako starý samček orangutana Vilmoš.

Fešák lev

Medzi najväčších fešákov v ZOO patrí lev. Návštevníci obdivujú jeho hrivu o ktorú sa mu s láskou stará jeho samica. V zoologickej záhrade sa celkom často vyskytujú aj fešáci ako Janko Koleník alebo Marko Igonda.

"Teraz sme napríklad dotočili s Nikom nosorožčom, čo bolo veľmi príjemné. Úžasné sú aj žirafy, ťavy," vymenováva herec Marko Igonda.

Janko Koleník si už tiež našiel svojho srdca šampiónku. "Vzadu je jedna veľmi milá lamička, má mesiac," hovorí Koleník.

V sobotu (2.4) o 10:30 sa na vás tešia nielen herci zo seriálu ZOO, ale aj Adam Ďurica a zvieratká z celej ZOO.

Pozrite si reportáž, ktorú spracovala redaktorka Martina Karasová:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie