Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lucie Bílá po smrti matky: Pocta, alebo kalkulácia?
Zdielať na
Showbiznis

Lucie Bílá po smrti matky: Pocta, alebo kalkulácia?

Zdroj: ahaonline.cz

Hana. Tak Lucie Bílá (49) nazvala svoj úplne nový album. Čo tým názvom speváčka sleduje? Má to byť pocta jej nedávno zosnulej matke Hane Zaňákovej († 76)? Alebo sa snáď Lucie vracia k svojmu pravému menu?

Matka bola pre Luciu všetkým a pomenovať po nej album by bolo dojemné uctenie jej pamiatky - píše ahaonline.cz.

"V tom názve je zakódovaná rekapitulácia života. Teda od narodenia úplne všetko, vrátane matky. A je to logické, veď Lucia teraz v apríli bude mať päťdesiat. Názov albumu je veľmi šikovný ťah," myslí si známa kartárka a čarodejnica Marcela Košanová, ktorá sa s Bílou kamaráti.

Čo sa skrýva za pomenovaním Hana, nevie ani speváčkin dvorný klavirista a kapelník Petr Malásek (51).

"Ja viem len to, že ide o pesničky úplne nové, že Lucia album nakrúcala celý v Bratislave a že ho zastrešuje Martin Šrámek, ktorý robil debutový album Celeste Buckingham," povedal Aha! Malásek s tým, že jedna pieseň môže byť venovaná matke a album podľa nej nesie názov.

Lucia je úloha, Hana skutočný život

Lucie Bílá sa v skutočnosti volá rovnako ako jej matka, teda Hana Zaňáková.

"Luciu považujem skôr za prezývku. Už sa ma niekoľkokrát na úradoch pýtali, či si nechcem dať meno Lucie Bílá, ale nemám k tomu žiadny dôvod. Ja mám svoje meno Hana Zaňáková rada. Ak som niečo dokázala, tak to bolo práve preto, že som dcéra svojho otca Jozefa Zaňáka. Lucie Bílá je moja úloha," vyhlásila raz speváčka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie