Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sudkyňa zo Súdnej siene pracovala v ženskej väznici
Zdielať na

Sudkyňa zo Súdnej siene pracovala v ženskej väznici

Na JOJku sa pred časom vrátila obľúbená Súdna sieň. Kedysi, pri prvých častiach, to ľudia brali takmer ako živé vysielanie zo skutočnej súdnej siene. Do redakcie dokonca telefonovali diváci, ktorí chceli, aby boli sudcovia prísnejší, alebo naopak zhovievavejší.

Keď sa začala vysielať Súdna sieň, do redakcie televízie chodili listy a volali ľudia, aby boli sudcovia prísnejší a rozhodovali inak. Ľudia to brali ako reality shov, alebo živé vysielanie. "To nie je prekvapujúce, prekvapujúcejšie je, že to tak brali aj odborníci, ktorí musia vedieť, že to takto neprebieha," hovorí sudkyňa Jana Buršáková–Brestovská.

Skutočné prípady

Príbehy sú ale podľa skutočných súdnych prípadov. Meniť rozsudky herci nesmú. "Námety sú brané z reálnych životov, ale sú to uzavreté spisy, takže ten priebeh je kreatívne spracovaný scenáristami a herci, teda my, máme dovolené vnášať do priebehu vlastné emócie," vysvetľuje sudkyňa.

Jana kedysi pôsobila v ženskej väznici a dokonca sa počas jej natáčania objavil prípad, ktorý poznala. "Išlo o vraždu otčima. Som s ňou v kontakte, už je na slobode a začlenila sa do spoločnosti," prezrádza Buršáková-Brestovská.

"Najradšej riešim rozvody s dobrým koncom, nemám rada závislosti, lebo s tým som sa stretávala  často," rozpráva sudkyňa.

Rozšírenú verziu rozhovoru si pozrite vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie