Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Juraja Černého spomínajú aj v Súdnej sieni, bol skvelý scenárista
Zdielať na
Hudba

Na Juraja Černého spomínajú aj v Súdnej sieni, bol skvelý scenárista

Všetkých hudobných nadšencov zasiahla pred nedávnom smutná správa o úmrtí skvelého rockera, bubeníka - Juraja Černého. Smútia však nielen jeho kamaráti a hudobní fanúšikovia, ale aj kolegovia so Súdnej siene, práve v tejto relácii sa Juraj našiel ako skvelý scenárista

Okrem famóznej hudobnej kariéry v Tublatanke a Slobodnej Európe, Juraj písal scenáre do jojkárskeho seriálu Súdna sieň. V jednej časti si aj zahral. Príbehy dokázal precítiť, s tvrdým rockerom sa život nemaznal.

"On mal v živote veľkú smolu. Bol šťastne ženatý a žena mu zomrela. Mal veľké životné nešťastie," hovorí spevák skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda.

Prajný a dobrosrdečný

"Ja osobne som vdovec, som prišiel o manželku, takže mňa sa veľmi hlboko dotýkajú takéto veci, ako sú rozvody kvôli zbytočnostiam," povedal v Súdnej sieni, v ktorej hral samého seba.

Juraj bol súčasťou tímu Súdnej siene sedem rokov a jeho scenáre držia absolútne rekordy sledovanosti. "Keď som sa dozvedela, že jeden zo scenáristov je Ďuro Černý z Tublatanky, tak si hovorím, to bude taký tvrdý rocker, neprístupný, arogantný, a bola som šokovaná, že to bol jeden veľmi citlivý a príjemný človek, veľmi prajný, dobrosrdečný, čo sa v slovenskom šoubiznise len tak nevidí," spomína herečka Renáta Názlerová.

Juraj Černý bol nielen výborný hudobník, ale aj scenárista:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie