Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rôznorodosť na Oscaroch: Chris Rock sa sťažoval na rasovú diskrimináciu
Zdielať na

Rôznorodosť na Oscaroch: Chris Rock sa sťažoval na rasovú diskrimináciu

Tohtoročné sošky za najlepší film či výkony hercov sú už síce rozdané, ich slávnostné odovzdávanie ale stále rezonuje medzi fanúšikmi strieborného plátna. Najväčšiu pozornosť venujú kauze, ktorá hýbala aktuálnymi Oscarmi najviac - rasovej diskriminácii afroamerických hercov a herečiek.

Čierny moderátor v bielom obleku. Zabávač Chris Rock od začiatku nenechal nikoho na pochybách, že tohtoročné Oscary si poriadne užije.

"Som tu na odovzdávaní Cien akadémie, známych aj ako Výber bielych ľudí. Uvedomujete si, že aj by rozhodovali aj o moderátoroch, nikdy by som tento flek nedostal," vtipkoval moderátor večera.

Diskriminácia Afroameričanov

Chris spomenul diskrimináciu afroamerických hercov pri každej príležitosti a strieľal pritom ostrými nábojmi.

"Ak naozaj túžite po Afroameričanoch na Oscaroch každý rok, bude asi treba zaviesť nové kategórie, ako napríklad Najlepší čierny priateľ," zaznelo počas odovzdávania cien z úst Chrisa Rocka.

SITA

Počas svojho vystúpenia sa stihol ohradiť aj proti Afroameričanom, ktorí mu vyčítali, že po tom všetkom, čo sa stalo, ponuku moderovať slávnostný večer prijal.

"Hovorili mi ´Chris, mal by si to bojokovať´. Čím to je, že takéto veci hovoria najčastejší tí, ktorí sú sami nezamestnaní?," pýtal sa moderátor.

Chcú šancu

Jasne vysvetlil aj to, o čo afroamerickým umelcom vlastne ide. "Nejde nám o bojkot, chceme iba príležitosť. Aby mali čierni herci rovnaké možnosti ako bieli," vysvetlil Chris Rock.

Podľa kritikov ale mal aj sám moderátor maslo na hlave. Neustále pripomínal, že medzi nominovanými chýbajú Afroameričania, na Hispáncov či Ázijčanov, ktorí sú v ešte horšej situácii si ale vôbec nespomenul.

Moderátor Chris Rock sa sťažoval na rasovú diskrimináciu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie