Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Šesť dní pred Oscarmi: Ikonické sochy čaká nástrek
Zdielať na

Šesť dní pred Oscarmi: Ikonické sochy čaká nástrek

Uzatvárajú, čistia, pripravujú a stavajú - o pár dní sú tu známe Oscary a v Los Angeles to vyzerá ako na mravenisku. Osemdesiatyôsmy ročník odovzdávania zlatých sošiek je tento rok možno o čosi zaujímavejší, najmä pre kontroverznosť a nádeje, ktorými sú opradené.

Stres už je cítiť, hoci všetci sa tvária, že presne takto to má byť. Nič ešte nie je hotové, ale organizátori sa vonkoncom neobávajú, že by sa niečo nestihlo. Známy bulvár je už uzavretý a tak stovky pracovníkov už nič neruší.

"Uzavreli sme bulvár a staviame scénu. Ešte nás čaká zopár dlhých dní, aby sme všetko pripravili," tvrdí organizátor Joe Lewis.

Čakajú na odtieň

Ani ikonické sochy ešte nestoja, pretože nemajú ten správny zlatý odtieň - mnohé dokonca ešte len nástrek čaká. Koberec takisto ešte nie je položený, ale organizátor hovorí, že o ten sa naozaj nikto obávať nemusí.

"Nikdy sa neobávam, pretože viem, že to stihneme a budeme pripravení. Máme tu takmer 1 600 metrov štvorcových červeného koberca, ktorý pokladá celkovo 300 ľudí. Bude tu 800 novinárov a 7 000 akreditovaných osôb," hovorí Lewis.

Leonardo

Tento rok bude odovzdávanie sledované viac aj preto, že 41-ročný Leonardo di Caprio možno konečne premení svoju prvú nomináciu na zlatú sošku. Všetko tomu nasvedčuje, ale filmová akadémia stále môže rozhodnúť inak.

Súvisiace články

Najčítanejšie