Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Papagáj Hugo zo ZOO je vlastne Ara, nadáva najmä v súkromí
Zdielať na

Papagáj Hugo zo ZOO je vlastne Ara, nadáva najmä v súkromí

Papagáj Hugo v seriáli ZOO sa ukázal, že vie byť škaredo vulgárny. Ale vraj iba na tých, ktorí si to zaslúžia - obhajuje ho herec Oldo Hlaváček alias vrátnik Julo.V súkromí vie byť ešte vulgárnejší. A tiež vraj má svojho logopéda a je narcista. Na druhej strane ale nie je závistlivý a netrápi ho, že napríklad krkavec Krko rozpráva lepšie ako on.

"On zvykne ponadávať kde komu, ale vždy spravodlivo a presne," tvrdí herec Oldo Hlaváček. Navyše, to, čo počujete ako vypípaný zvuk, to nehovorí Hugo, ale jeho ľudský dablér.

"Niektoré hlasy sú jeho, ale je to predabované," vysvetľuje manažér cirkusu Jo-Joo Pavel Nováček. Papagáj Hugo je odborne povedané narcisticko extcentrická povaha, a teda nie on sa prispôsobuje štábu, ale štáb jemu. No a kým by povedal to, čo je potrebné, trvalo by to dlho. Inak sa s ním vraj spolupracuje dobre.

Ara modrokrídla

"My sa máme radi," hovorí Hlaváček. "Je to pokojný papagáj, na Olda a ostatných hercov si rýchlo zvykla," hovorí manažér.

Zvykla, pretože to nie je on, ale ona a jej civilné meno je Ara a rovnako patrí aj do skupiny papagájov Ara. "Je to Ara modrokrídla, 7-ročný papagáj," povedal Nováček.

Krkavec prekoná papagája

Vlastne taká školáčka, keďže sa dožíva až 80 rokov. Má svojho učiteľa i logopéda. Papagáje sú síce na ľudskú reč talenty, ale dokážu to aj iné zvery. Pes tak trochu, no taký krkavec prekoná aj papagája.

Manažér uznáva, že Krko je logopedicky lepší, a Ara mu to vraj nezávidí. V nadávkach je vraj Ara neprekonateľná, najmä v súkromí. "Tie sú nepublikovateľné," prezrádza manažér.

Pozrite si reportáž redaktora Antona Adamčíka:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie