Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ján Koleník priznáva: Stáť tigrovi zoči voči nie je sranda
Zdielať na

Ján Koleník priznáva: Stáť tigrovi zoči voči nie je sranda

Romantický, kriminálny, komický, taký bude nový seriál, ktorý sa rozbehne v pondelok večer na televíznych obrazovkách. Volá sa ZOO, čo už mnohé napovedá o tom, kde sa bude odohrávať.

Zoologická záhrada je nevšedné miesto - predstavuje malý svet sám o sebe, ktorý spolu zdieľajú zvieratá a ich chovatelia. ZOO je zároveň výbornou kulisou pre nový seriál televízie JOJ s odľahčeným komediálno- dramatickým dejom a ľahkou kriminálnou zápletkou.

Tri dejové linky

Nový denný seriál televízie JOJ bude mať tri dejové linky – romantickú, kriminálnu a komickú - ktoré sa spoločným kombinovaním navzájom odľahčia.

"Riešia sa rodinné vzťahy, romantické vzťahy, ale nie na úrovni telenovely," vysvetľuje Koleník.

Dej sa bude niesť v ľahkom, optimistickom duchu. Bude sa tiež venovať príbehom súvisiacim priamo s poslaním ZOO. Či už je to jeho edukatívna, alebo vedecká činnosť, no najmä jeho úloha zachraňovať ohrozené druhy a vypúšťať ich späť do živej prírody.

"Je to o vzťahoch ľudí k zvieratám, ako sa o nich starajú. K zvieratám v seriáli pristupujeme s veľkou láskou a nehou," prizvukouje Ján.

Rovnaký cieľ

Hlavnými postavami sú dobrodruh Peter a zoologička Dominika, na prvý pohľad úplne rozdielne povahy. Peter je energický, akčný, no s mĺkvou povahou, ktorého drsná Afrika naučila byť vynaliezavým slovenským MacGyverom.

Dominika je ako vedkyňa príliš racionálna, puntičkárska a analytická, vyhýba sa dobrodružstvám a akémukoľvek riziku. Improvizácia či prekvapenie sú jej najväčšími nepriateľmi. Medzi Dominikou a Petrom vzniká plno komických nedorozumení, slovných výmen názorov či malých podrazov v práci, ale zároveň aj silné erotické a ľúbostné napätie.

"Sú to ľudia, ktorí sú zo začiatku nekompatibilní, ale každý ide za tým rovnakým cieľom inak. Jeden racionálne, jeden pudovo," hovorí herec.

Častokrát sa herci dostali aj do veľmi nebezpečných situácií. "Keď sme natáčali upútavky, tak sme boli istení chovateľmi a tí nás uisťovali, že ak mu nenarušujeme jeho zónu, tak by nemal urobiť nič," hovorí herec. "Mal som strach, srdce mi neskutočne bilo," dodáva.

Pozrite si rozhovor Jána Mečiara s Jánom Koleníkom:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie