Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obdivovatelia princeznej Diany si môžu obzrieť jej garderóbu
Zdielať na

Obdivovatelia princeznej Diany si môžu obzrieť jej garderóbu

Zdroj: therichest.com

Legenda zosnulej princeznej opäť ožíva! Kensingtonský palác sa prekvapivo rozhodol zorganizovať výstavu venovanú šatám Lady Di. Nebudú na nej chýbať ikonické kúsky!

Fanúšikovia zosnulej princeznej Diany môžu od 11. februára navštíviť výstavu venovanú jej šatám.  Medzi exponátmi vystavenými v Kensingtonskom paláci sa objavia napríklad fľaškovo zelené zamatové šaty z dielne jej obľúbenej návrhárky Catherine Walker. Túto róbu mala Diana na sebe v roku 1992 počas fotenia so slávnym fotografom Mariom Testinom.

Tvorbu návrhárky Catherine Walker budú reprezentovať aj ružové šaty, v ktorých Diana navštívila predstavenie Bohéma. Na výstave nebudú chýbať ani čierne zamatové šaty od Brucea Oldfielda, ktoré si obliekla v roku 1985 na muzikál Bedári.

Isifa

V rámci výstavy si návštevnici môžu obzrieť tiež šaty, ktoré nosila 89-ročná kráľovná Alžbeta II., či jej zosnulá sestra, princezná Margaréta.

Diana, princezná z Walesu, ktorá bola v rokoch 1981 až 1996 vydatá za princa Charlesa zomrela 31. augusta 1997 pri automobilovej nehode v Paríži. Dožila sa 36 rokov.

Historic Royal Palaces

Najčítanejšie