Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na 16. Plese v opere nešlo len o zábavu. Peniaze poputujú na dobrú vec
Zdielať na

Na 16. Plese v opere nešlo len o zábavu. Peniaze poputujú na dobrú vec

Plesovú sezónu už tradične otvoril Ples v opere. Opäť si ho nenechalo ujsť množstvo známych tvárí. Honosnú výzdobu v historickej budove Slovenského národného divadla, dobré jedlo aj pitie si vychutnávalo 600 pozvaných hostí. No nielen o zábave bola plesová noc, výťažok z plesu pôjde na dobročinné účely.

Iba raz v roku sa priestory divadla menia na veľký tanečný parket s honosnou výzdobou. Práve v sobotu večer bolo Slovenské národné divadlo asi najsledovanejším miestom.

Napriek chladnému počasiu a mrholeniu prichádzali dámy v krásnych róbach a plesových topánkach po červenom koberci v spoločnosti šarmantných pánov.

Bohatý program

Pozvaných hostí vítala moderátorka plesu Vera Wisterová.

Oficiálny začiatok plesu mala v rukách hlavná hviezda večera - spevák Paul Young.

Potom sa už len tancovalo, spievalo a zabávalo. Oskar Róža, Modus, Jana Kirshner, Dan Bárta, či Peter Lipa hrali do tanca.

Tanečný parket bol plný až do samého rána. "Tento rok sme mali aj šťastnú ruku, aj šťastie na to, že umelci, o ktorých sme mali záujem, boli voľní," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Orange Pavol Lančarič.

Prispeli všetci

No nie len o zábave bol šestnásty ples v opere. Výťažok zo vstupného pôjde na zriadenie štvrtého centra včasnej intervencie v Banskej Bystrici.

"K dnešnému dňu nám pracujú len tri centrá, keď to porovnáme so situáciou, ktorá je v okolitých krajinách. Ale som veľký optimista a verím, že týchto centier bude postupne pribúdať," dúfa riaditeľka centra včasnej intervencie Ingrid Brucknerová. 

Podieľali sa na tom všetci zúčastnení. "Každý jeden pár prispieva sumou minimálne 500 eur, pričom mnohí - a veľmi si to ceníme - prispievajú aj vyššími sumami. Párov je tristo, čiže výťažok bude v minimálnej sume 15 tisíc eur," vysvetlila riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Pozrite si reportáž z Plesu v opere:

Zdielať na

Najčítanejšie