Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Krásne šaty, dobré jedlo i charita. Aj o tom je Ples v opere
Zdielať na

Krásne šaty, dobré jedlo i charita. Aj o tom je Ples v opere

Dnešným dňom štartuje plesová sezóna 2016. Otvára ju veľkolepý, už šestnásty dobročinný ples v opere. Aj tohto roku sa hostia schádzali v historickej budove Slovenského národného divadla.

V sobotu večer bude v divadle veľkolepá prehliadka krásnych šiat.

Tie treba vyberať s vkusom.

"Veľmi zaužívané farby všetkých drahokamov, tmavozelená, tmavočervená, čierna ako stálica, fialové odtiene, zlaté, večná biela, ktorá na plesy odjakživa patrí, ale skôr pre mladšie dámy. Čo sa týka strihov, minimalizmus je pre túto sezónu typický, potom sú to rôzne asymetrické časti alebo odhalenia," vysvetľuje stylista Marián Hornyák.

Na pohľad to možno vyzerá komplikovane, no pripraviť sa na takýto ples môže byť v celku rýchla záležitosť.

"Dá sa to vybaviť za tri hodiny, hodina na šaty, dve na vizáž kaderníka. Tie odvážnejšie to môžu pokojne risknúť, tie menej odvážne, samozrejme, treba tomu venovať čas. Skôr dámam odporúčam si to vychutnať naozaj sa pripraviť," dodáva Hornyák.

Dôležitý bod

No ples v opere nie je len o krásnych róbach dám a šarmantných mužoch, dobrom jedle, či hudbe ale má aj charitatívny smer.

"Dobročinný rozmer plesu v opere je pre nás veľmi dôležitý. Všetky páry, ktoré na Plese v opere sú prispievajú na dobročinný účel a my si to nesmierne vážime. Tento rok celý výťažok poputuje na vznik nového centra včasnej intervencie v Banskej Bystrici. Takéto centrá sú zatiaľ iba tri a my prispejeme na vznik štvrtého" hovorí riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Pozrite si živý vstup priamo z Plesu v opere 2016:

Súvisiace články

Najčítanejšie