Oblačno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
V opere sa plesalo! Ples oslávil pätnástku
Zdielať na

V opere sa plesalo! Ples oslávil pätnástku

Najväčšia spoločenská udalosť tohto roka je úspešne za nami! Plesová sezóna oficiálne odštartovala a tohtoročný Ples v opere nasadil latku poriadne vysoko.

Plesová sezóna sa síce začínala až v sobotu, ne v historickej budove Slovenského národného divadla sa pracovala už od prvého dňa tohto roku.

"Pripravovala sa dekorácia. Kvetinová výzdobe je baroková. Vyberala sa slávnostná zlatá či ružová farba," približuje prípravy architekt a scénograf plesu Miloš Pietor.

Ústrednou témou tohtoročného plesu je barok. K tomu sa prispôsobovali kulisy a dekorácie, no rovnako i program. Režisérkou bola pritom žena!

"Určite je to veľká zodpovednosť, ktorej som si vedomá, ale musím povedať, že je to príjemné, pretože mám k dispozícií skvelých tanečníkov a hudobníkov a je na mne, čo z toho vznikne," priznáva režisérka plesu Jana Burkiewicz.

Niekoľko noviniek

15. ročník Plesu v opere priniesol aj niekoľko noviniek. Hviezdou plesu bol napríklad tentokrát chlap.

"Totálnu dominanciu v predošlých rokoch mali ženy a ja si myslím, že by sme sa mohli pripomenúť i my muži, že tiež sme a tiež vieme odštartovať nejakú spoločenskú udalosť," ozrejmuje herec a režisér Martin Huba.

SITA

Rick Astley, ktorý ples otváral, bol tento rok aj jedinou zahraničnou hviezdou.

"Keďže je z čoho vyberať, tá naša hudobná scéna oplýva mnohými talentami, takže sme sa snažili vybrať to najlepšie a samozrejme, že ten mix sa celkom podaril," hovorí hudobný dramaturg Matej Hrdlička.

Pozrite sa, ako sa bavili na plese v Slovenskom národnom divadle:

Okrem kapely Hex hrali a spievali i Meky Žbirka, Robo Opatovský či štyri slovenské spevácke divy. Zábavu po polnoci rozprúdili Cigánski diabli s Katarínou Knechtovou.

Pomoc deťom

Ples v opere nie je len o zábave, ale i o charite. každý z hostí prispieva na zbierku, ktorej výťažok putuje k deťom.

"Peniaze poputujú na destské ARO v Bratislave, Martine, Banskej Bystrici a Košiciach," ozrejmuje hostiteľ plesu Pavol Lančarič.

Poslední hostia opúšťali ples vraj až na svitaní. Zábava teda bola poriadna. A plesová sezóna pritom len začala.

Pozrite sa, ako odštartovali plesovú sezónu:

Najčítanejšie