Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Druhá noc vo väzbe pre vyhrážky nožom. Herec Štefan K. (61) kolegov šokoval
Zdielať na

Druhá noc vo väzbe pre vyhrážky nožom. Herec Štefan K. (61) kolegov šokoval

BRATISLAVA / Slovenský herec Štefan K. strávil už druhú noc na polícii. Skončil tam v utorok večer po tom, čo sa manželke a dcére vyhrážal s nožom v ruke. Zakročiť musela privolaná hliadka.

Jeho pobyt v cele sa môže predĺžiť. Procesné úkony s hercom vykonávali policajti aj vo štvrtok.

"Obvinenie doposiaľ vznesené nebolo. Zo zadržania zatiaľ podozrivý prepustený nebol," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Viac ako 48 hodín

Podľa zákona môže polícia podozrivého zadržiavať 48 hodín, v niektorých prípadoch to môže byť dlhšie. "Tých 48 hodín má sudca na to, aby rozhodol či táto osoba pôjde do väzby alebo nie. Celkovo môže byť osoba zadržiavaná 96 hodín, čo sú štyri dni," uviedol odborník na trestné právo Tomáš Strémy.

Hercova manželka sa k incidentu vyjadriť nechcela. "Prepáčte, nebudem sa vyjadrovať," uviedla.

Milý a veselý. Aj keď si vypil

Viacerých, ktorí hereckých manželov poznajú táto informácia zaskočila. Známy Štefana k. potvrdil, že umelec bol vždy milý a veselý, a to aj keď si niekedy vypil. Rodinu vníma ako veľmi harmonickú. Hercov prešľap už dorazil aj k jeho zamestnávateľovi.

"Divadlo Nová Scéna zatiaľ nemá všetky relevantné informácie, takže sa k tomu nemôžeme vyjadriť. V najbližších dňoch ale vydáme oficiálne stanovisko," uviedla PR manažérka divadla Zuzana Šebestová.

Herca a režiséra zatiaľ polícia neobvinila, vyšetrovateľ ale začal trestné stíhanie vo veci týrania blízkej osoby.

Téme sa venovala reportérka Denisa Pirníková:

Súvisiace články

Najčítanejšie