Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Gottova cesta za 40. Slávikom: Ešte dopoludnia strašne trpel...
Zdielať na
Showbiznis

Gottova cesta za 40. Slávikom: Ešte dopoludnia strašne trpel...

Zdroj: blesk.cz

Karel Gott (76) nesklamal. Aj keď mu lekári odporučili, aby zostal v deň odovzdávania Českých slávikov doma, počúvol svoje srdce, ktoré mu radilo, aby si prišiel prevziať cenu. Možno tým ohrozil svoj zdravotný stav, ale kvôli láske k svojim fanúšikom sa rozhodol zariskovať a odniesol si 40. Slávika a cenu Absolútneho víťaza roka 2015...

Do poslednej chvíle zahmlieval. Karlovi Gottovi len pred mesiacom diagnostikovali rakovinu, a tak dlho nebolo jasné, či do Štátnej opery na Českých slávikov dorazí, alebo nie. Ani lekári mu neodporúčali, aby ohrozoval svoj momentálny stav a oslabenú imunitu.

“Moja účasť na Slávikoch bude do poslednej chvíle otvorená. Uvidím podľa aktuálneho zdravotného stavu,“ uviedol Karel Gott v piatkovom rozhovore pre Blesk.

Ešte v sobotu dopoludnia to skutočne vyzeralo, že sa Slávikov nezúčastní. Aspoň podľa jeho kamaráta Petra Vítka, ktorý pred poludním navštívil Gotta na Bertramke. Po návšteve príliš neveril, že by spevák mohol na galavečer prísť.

blesk.cz

“Karlovi nebolo dobre. Mal by sa asi viac šetriť, chýbajú mu sily, mám o neho strach,“ povedal Blesku. “Verím, že to Karel zvládne, že to bola len nejaká momentálna slabosť,“ povedal.

blesk.cz

Nevzdal to

Nakoniec však jeho srdce, ktoré celé patrí Karlovým fanúšikom, zvíťazilo nad radami lekárov. Krátko pred koncom vyhlásenia ankety Český slávik, teda okolo 21.40 hod., sa otvorila brána vily na Bertramke a z nej vyšiel Karel Gott. Bol usmievavý a v skvelej nálade.

blesk.cz

Pred vilou na neho čakalo luxusné vozidlo Rolls Royce, ktoré ho spoločne s manželkou Ivanou odviezlo do Štátnej opery. Krátko pred 22. hodinou auto zastavilo pred hlavným vchodom a moderátor Libor Bouček pribehol Karla z auta vyzdvihnúť.

blesk.cz

V sprievode niekoľkých mužov a schovaný pod niekoľkými dáždnikmi Karel Gott vošiel do Štátnej opery, kde mu organizátori pripravili lóžu. Tam sa spevák len na chvíľku usadil a netrpezlivo čakal na svoju chvíľu.

blesk.cz

O niekoľko minút neskôr z úst organizátora ankety Jaroslava Těšínskeho začul svoje meno. Získal svojho 40. Slávika a taktiež prevzal cenu za Absolútneho víťaza. Svižne a šťastne vyskočil zo stoličky, pevne objal svoju manželku Ivanu a svižným krokom sa ponáhľal na javisko. V tej chvíli by nikto nehádal, že Gotta trápi zdravie a bojuje s tak hrozivou diagnózou...

blesk.cz

Dojemná reč

Dočkal sa obrovského aplauzu. Ľudia v sále tlieskali postojačky a plakali dojatím, vrátane Ivany Gottovej. Nadšený Gott sa ujal mikrofónu a s ťažkým dychom predniesol svoju dojemnú, ale veľmi vtipnú ďakovnú reč.

“Vaša priazeň bola pre mňa najväčšou liečbou alebo infúziou. Ďakujem za to. Som rád, že táto moja zdravotná vychádzka je ošperkovaná touto nádhernou cenou. Som rád, že vás zasa uvidím. Vyzeralo to chvíľami, že neprídem. Už som si chvíľami myslel, že mi nezostane nič iné než zlatý bažant. Sľubujem, že keď všetko dobre dopadne, že sa zdržím dlhšie,“ povedal Gott.

Aj keď Karel na Slávikov prišiel len na skok, ale ako už hovoril, nemohol sa o túto radostnú chvíľu pripraviť, dočkal sa obrovského uznania od všetkých prítomných, ktorí v hľadisku sedeli. Po prevzatí ceny mu ľudia tlieskali ešte niekoľko minút až do času, než priamy prenos skončil.

blesk.cz

Šťastný Gott sa svojim gratulantom uklonil a odobral sa k hlavnému vchodu, kde na neho už čakalo auto. Ešte skôr, než nasadol sa pochválil svojimi trofejami a potom už spoločne s pyšnou manželkou odišiel okolo 23.05 hod. domov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie