Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mečiar šokoval v živom vysielaní. Kolegovia sa o moderátora báli
Zdielať na

Mečiar šokoval v živom vysielaní. Kolegovia sa o moderátora báli

Moderátor Novín Ján Mečiar v sobotňajšom vysielaní zabudol na správnu gramatiku a nepoužil pri čítaní avíza pred reklamou diakritiku. V réžii a v štúdiu zostali niektorí ľudia vyplašení.

Bolo tesne pred reklamou, keď zrazu moderátor Novín Ján Mečiar začal čítať zahlásenie bez diakritiky. Chcel tak upútať na príspevok, ktorý nasledoval po reklame.

"Napadlo mi to, keď sme mali avizovať ako digitálne technológie prznia slovenčinu a ako sú deti na tom katastrofálne s písaným jazykom," hovorí Jano Mečiar.

Hoci je moderátor poriadne ostrieľaný, mal čo robiť, aby to správne prečítal. "Musel som si to nacvičovať, aby som to dal," dodáva.

Niektorí v štúdiu z toho zostali poriadne zaskočení a tento fór pred reklamou nečakali. "Kameraman mi hovoril, že zabudol hýbať s kamerou, že či mi preskakuje alebo že čo sa deje," opísal Ján Mečiar.

Pozrite si priložené video:

Ján Mečiar svojou slovenčinou bez diakritiky upútaval na šot o tom, ako sú na tom deti so spisovnou slovenčinou. A o tom, že digitálna reč dáva spisovnej slovenčine poriadne na frak. Pozrite si reportáž Márie Dulaiovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie