Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Strculová a Mečiar sa boja svojich krsniatok. Majú veľké zuby a ostré pazúry
Zdielať na

Strculová a Mečiar sa boja svojich krsniatok. Majú veľké zuby a ostré pazúry

BOJNICE / Aslan a Gina sú dva levy berberské z bojnickej ZOO, ktoré sa postarali o obrovskú senzáciu. Vo svete ich žije iba 80 a práve im sa narodili malé levíčatá. Ich krstnými rodičmi sa pred časom stali Danka Strculová a Jano Mečiar. Zatiaľ čo pred pár týždňami ich nosili na rukách, dnes by sa určite neodvážili.

Vo svete žije iba 80 kusov leva berberského, a preto dvaja súrodenci, ktorí sa narodili v bojnickej ZOO, spôsobili pred pár mesiacmi senzáciu. Napriek počiatočným obavám sa mláďatám darilo výborne a rástli ako z vody. Mená im dali krstní rodičia Danka Strculová  a Jano Mečiar.

Levíčatá budú mať onedlho deväť mesiacov. Ani zďaleka to nie sú malé, prítulné mačiatka. "Momentálne neprichádzajú do kontaktu s ošetrovateľmi ani nikým iným, pretože by mohli spôsobiť zranenia," hovorí Simona Kubíčková zo ZOO Bojnice.

Mamičkin maznáčik

Každý z nich má takmer 40 kilogramov a z malých bábätiek sa pomaly stávajú nebezpečné šelmy. "Napodiv je Zara taká zvedavejšia, taká šibalka a Ramzes je taký skôr maminkin maznáčik," dodáva Kubíčková.

Neustále ich majú pod dohľadom obaja rodičia. Ošetrovateľky sa starajú o to, aby sa nenudili. "Do výbehu dostali tekvicu, dnes to budú kotúčky papiera navoňané, dostávajú krabice v ktorých sú kúsky mäsa a podobne," vymenováva Kubíčková.

K šelmám sa vybral redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie