Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Adriana Kmotríková: Divadlo a umenie môžu liečiť
Zdielať na
Showbiznis

Adriana Kmotríková: Divadlo a umenie môžu liečiť

Baletní majstri z celého sveta sa stretli v Slovenskom národnom divadle. Národný onkologický ústav a SND spojili sily a poďakovali tým, ktorí pomáhajú v boji so zákernou chorobou.

Projekt Umenie pre život sa tento rok konal už po piatykrát. Čo má spoločné balet a onkológia? Tanec je umením a liečenie vážnych chorôb tiež. 

Keď umenie lieči...

"Určite divadlo a umenie všeobecne môže liečiť. Mala som teraz veľa času aj na umenie. Našla som si čas na klavír," hovorí moderátorka Novín Adriana Kmotríková.

"Podľa mňa je úžasná vec, ak sa niekto venuje nielen liečeniu ale aj tomu prostrediu, aby to bolo trošku ľahšie, teplejšie, ľudskejšie," hovorí podnikateľ Boris Kollár.

Umelecká nemocnica

"Balet je druhom umenia a balet sa stal v poslednej dobe akousi umeleckou nemocnicou," tvrdí riaditeľ Národného onkologického ústavu.

Onkologické ochorenia sa týkajú veľkého množstva ľudí. Aj preto je Národný onkologický ústav vďačný za každú pomoc. "Pre nás to má taký zmysel že balet pomáha onkológii a pre balet to má ten zmysel, že my sa snažíme popularizovať balet. Zároveň vďaka onkológii každý prichádzajú do Bratislavy svetové baletné hviezdy," dodáva Dolinský.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie