Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mojsejová a Versače opäť na súde. Pokračoval proces pre požičané peniaze
Zdielať na

Mojsejová a Versače opäť na súde. Pokračoval proces pre požičané peniaze

KOŠICE / Dvojica, ktorú kedysi spájalo veľké kamarátstvo, sa opäť stretla na súde. V Košiciach pokračoval proces s Norou Mojsejovou, ktorá si podľa obžaloby požičala viac ako 850 tisíc eur. Poskytnúť jej ich mal František Kabrheľ známy ako Versače.

Pojednávanie pokračovalo výpoveďou svedkyne, ktorá mala Kabrheľovi požičať peniaze pre Noru Mojsejovú. Tá ale tvrdí, že ju vôbec nepozná.

Nesplatená pôžička

Podľa svedkyne si od nej Kabrheľ požičal peniaze dvakrát. Prvú pôžičku mu poskytla v júli. Peniaze pre košickú podnikateľku mu mala odovzdať koncom decembra.

"Viem, že mali dobrý vzťah s Norou Mojsejovou. Nemala som obavy, aby sa tie peniaze nevrátili," hovorí svedkyňa.

Spolu mu údajne požičala štyri milióny niekdajších slovenských korún. Mojsejová jej mala vyplatiť aj úrok vo výške osem percent.

"Čo mám na to povedať? Je možné, že mu dala, však mu dala peniaze aj v júni," hovorí obžalovaná Nora Mojsejová.

"Svedkyňa povedala pravdu. Čistú. Poznajú sa veľmi dobre, nakoľko pochádza z Košíc," oponuje poškodený František Kabrheľ.

Podpis patrí Mojsejovej

V súdnej sieni čítali i súdno-znalecké posudky z oblasti písmoznalectva. Znalec potvrdil, že podpisy na zmluvých o pôžičke boli vyhotovené rukou podnikateľky.

"Nora Mojsejová je proste klamárka," hovorí Kabrheľ.

Podľa obžaloby mal známy Versače podnikateľke v roku 2008 požičať takmer 26 miliónov slovenských korún. Mojsejová oponuje, že v deň údajného odovzdania peňazí ani nebola v Košiciach. Na pôžičku sa jej malo poskladať viacero Kabrheľových známych.

"Nech vráti peniaze a nech sa sústerdí na iné obžaloby, ktoré má od Bratislavy po Košice, má ich neúrekom," dodáva Versače.

Mojsejová a Versače sa opäť stretli na súde, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie