Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Scenárista Slnko, seno...slávi 70: Chcel zabiť Růžičkovú
Zdielať na
Showbiznis

Scenárista Slnko, seno...slávi 70: Chcel zabiť Růžičkovú

Zdroj: blesk.cz

Pretože komédiu Ako utopiť doktora Mráčka majú diváci spojenú s menom režiséra Václava Vorlíčka a trilógiu Slnko, seno... so Zdeňkom Troškom, stojí scenárista týchto filmov Petr Markov trochu v pozadí. Spisovateľ slávi 70. narodeniny, má pritom na vzniku všetkých týchto filmov leví podiel. A priznáva, že už s Troškom pracovali aj na námete pre Slnko, seno 4, kde mala Helena Růžičková zomrieť.

“Bol to vlastne len nápad o tom, že ufóni si priletia pre babičku, ktorú si vezmú so sebou do vesmíru ako vzorového človeka. Vtedy to už naozaj bolo s veľkým časovým odstupom od tretieho dielu, takže pár ľudí medzitým odišlo, ale nebolo to ešte nijako masové, a hlavne Helena Růžičková, Jiří Růžička alebo Luděk Kopřiva boli nažive, takže to nebol problém,“ popisuje ranú fázu príprav filmu Markov - píše blesk.cz.

Prečo ale všetko nakoniec stroskotalo? Kvôli roztržke medzi dvoma najdôležitejšími piliermi komédie.

“Poviem vám klebetu. Zdeněk sa nepohodol s Helenou Růžičkovou, neviem kvôli čomu a hovoril, že veľmi nechce, aby v tom hrala. A čo teraz? Ja som mu povedal, že to nie je problém, že to začne tým, že Helena s Jirkom idú na pole v tom svojom gaziku, naraz sa objaví lietajúci tanier, oni po ňom pozerajú, vojdú na železničné priecestie a zmetie ich vlak. No a bude to,“ prezradil Markov.

“Lenže Helena sa to dozvedela a urobila všetko pre to, aby sa štvrtý diel nenakrúcal...“

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie