Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Český režisér Zdeněk Troška (59) obhajuje Hitlera
Zdielať na
Hudba

Český režisér Zdeněk Troška (59) obhajuje Hitlera

Zdroj: ISIFA

Český filmový režisér Zdeněk Troška v novinovom rozhovore pre MF Dnes prezradil zaujímave veci. Podľa mnohých sa jeho slová dajú interpretovať ako obhajoba nemeckého nacistického vodcu Adolfa Hitlera...

Troška vraj podľa rozhovoru považuje Hitlera za niekoho, kto postavil Nemcov na nohy, dal im prácu a jedlo. Rovnako povedal, že nie je nič odpornejšie ako tvrdiť, že Hitlerova politika bola síce z jednej polovice zavrhnutia hodná, ale že sú tu aj dobré veci.

Aj komunistické vlády boli sociálnejšie a lepšie. A hoci vás za názor zatvárali už vtedy, podľa Zdenka Trošku sa to isté deje už teraz. Nie konkrétne cesta do basy, ale vyhadzov z práce. Keď sa ho MF Dnes napokon spýtalo, či aj Adolfa Hitlera považuje za fajn chlapíka, keď minimalizoval v Nemecku nezamestnanosť, odpovedal takto:

"Áno, to máte pravdu. Postavil Nemecko na nohy. Ale nesmiete to brať globálne - máte tu napríklad osem vecí, z ktorých teda štyri sú zavrhnutiahodné, ale určité veci pre ten svoj národ v tom dobrom urobil - dal im najesť, postavil ich na nohy..." A sloboda podľa Trošku až taká úžasná nie je...

Podľa stránky blog.respekt.cz by si pán režisér mal v prvom rade uvedomiť, že čokoľvek, čo kedy Hitler urobil, smerovalo k jedinému cieľu - ovládnuť svet bez podradných rás a zvrhlých faktorov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: MF Dnes, blog.respekt.cz

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie