Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ján Dobrík o sebe pochybuje! Najmä pred kamerou
Zdielať na

Ján Dobrík o sebe pochybuje! Najmä pred kamerou

Ján Dobrík sa na televíznej obrazovke začal objavovať pred siedmimi rokmi. Dodnes sa ale pred kamerou necíti vo svojej koži. Keď sa na obrazovke vidí, chcel by všetko zmeniť.

"Aj po rokoch som pred kamerou neistý a stále o sebe pochybujem," priznal herec. "Z novej série Divokých koní som videl zatiaľ len jeden obraz, v ktorom som vystupoval a zmenil by som 95 percent. Stále to v niečom škrípe," poznamenal 30-ročný rodák z Martina.

Tri časti

Z prvej série si Dobrík pozrel dokonca celé tri časti, aby odpozoroval, čo sa mu na jeho prejave páči a čo nie. "Zameriaval som sa hlavne na tie mimovoľné veci. To, ako hrám, aké sú vzťahy a miera nejakého prežitku a emócie, to dokáže ukočírovať režisér, ale drobnosti, nuansy či herecké zlozvyky, to si chcem postupne vyšperkovať sám," povedal herec.

Pred kamerou musia podľa neho používať celkom iné výrazové prostriedky ako na javisku. "Herec sa musí krotiť, no napriek tomu nesmie byť nudný, civilný, nezaujímavý a bez energie. Musí zároveň chápať a spĺňať niekoľko desiatok technických vecí, mal by stopercentne ovládať text a bolo by dobre, keby hral aj s partnerom, potom z toho môže byť nejaký výsledok. Stáť pred kamerou skrátka nie je taká pohoda, vôbec to nie je pohoda," povedal Dobrík.

Zdanie klame

"Viackrát sa mi stalo, že som si myslel, ako pekne som niečo zahral, ako som precítil nejakú emóciu a potom som sa videl na obraze a vyzeral som ako debil," zasmial sa.

Ján Dobrík bonzol pikošky zo zákulisia nakrúcania druhej série seriálu Divoké kone, pozrite sa, čo prezradil:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie