Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Angelina plánuje nakrútiť ďalší vojnový film! Pomáhať jej bude syn
Zdielať na

Angelina plánuje nakrútiť ďalší vojnový film! Pomáhať jej bude syn

Zdroj: profimedia

Americká herečka Angelina Jolie pokračuje vo svojej vysnívanej profesii režisérky. Opäť sa rozhodla sfilmovať dramatický príbeh podľa skutočnej udalosti. Tentoraz sa zameria na krvavú históriu Kambodže, krajiny odkiaľ pochádza jej syn Maddox.

Angelina Jolie nakrúti adaptáciu životopisnej knihy First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (2000) kambodžskej spisovateľky a ľudskoprávnej aktivistky Loung Ung. Tá v knihe popisuje nástup Červených Kmérov k moci a ako ju režim v tábore pre siroty vycvičil na detskú vojačku.

Jolie po prečítaní knihy skontaktovala a následne sa spriatelila s Loung Ung. Spoločne potom napísali scenár, pričom herečka sa bude podieľať aj na produkcii snímky. 

"Loungina kniha na mňa veľmi zapôsobila. Navždy vo mne prehĺbila pochopenie toho, ako deti vnímajú vojnu a ako ich spomienky na ňu ovplyvňujú. Taktiež ma viac zblížila s obyvateľmi Kambodže, odkiaľ pochádza aj môj syn Maddox. Je pre mňa splneným snom, že môžem nakrútiť adaptáciu tejto knihy, a som poctená, že na tomto filme spolupracujem s Loung," uviedla Angelina.

Jej adoptívny syn Maddox sa na snímke bude podieľať tiež. Spoločnosť Netflix plánuje film uviesť na jeseň 2016.

Angelina Jolie a jej syn Maddox

profimedia

Pre ženu

Najčítanejšie