Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Poznali by ste ho? Najznámejší českým mím Čejka oslávi 79 rokov
Zdielať na
Showbiznis

Poznali by ste ho? Najznámejší českým mím Čejka oslávi 79 rokov

Zdroj: blesk.cz

Slávny český mím, herec a tanečník Jaroslav Čejka (78) býva v jednom z pražských domovov pre seniorov, už tomu bude 5 rokov. Aj keď trochu zostarol a zošedivel, energia mu stále nechýba. Stále predvádza svoju povestnú sliepku alebo Charlieho Chaplina a okolo seba rozdáva dobrú náladu.

Jaroslava Čejku by spoznal už málokto. Vlasy sú úplne biele, tvár o poznanie bucľatejšia, ale oči má stále prenikavé. Je vidieť, že sa mu darí výborne - píše blesk.cz.

“Varia tu naozaj dobre, Ja som polievkový, ale za chvíľu prinesú kôprovú omáčku a tu tiež môžem. Jednoducho po predchádzajúcich skúsenostiach u mňa teraz prevláda úplná spokojnosť. S jedlom i starostlivosťou,“ zhodnotil medzi sústami s úsmevom známy mím obedové menu. V domove pre seniorov žije takmer päť rokov.

Herec sa až do úplného konca staral o svoju matku, ktorá sa dožila neuveriteľných 104 rokov. Po jej smrti ale nevedel, čo s vlastným životom, a chcel nájsť miesto, kde by mal dostatok pokoja.

“Bol som v niekoľkých domovoch, ale nikde to nebolo také, aké som si predstavoval. Až v roku 2010 som našiel toto miesto v Kobylisiach a som tu rád. Mám tu pár obľúbených knižiek, cédéčká a televíziu. Sledujem všetko, čo ma baví. Nie len zábavné relácie a filmy, ale aj šport. Veď v mladosti, ale aj ako postarší človek som rád behával, takže s chuťou si dám prenos z atletiky, ale aj tenisu,“ povedal Čejka.

“Hlava mi funguje stále dobre, ale s tým pohybom to už nie je najlepšie. To viete, o rok, presne 22. júla oslávim osemdesiatku, takže sa niet čomu čudovať. Ale zvládam to a žijem. Dokonca uvažujem o tom, že by som spísal svoje spomienky. Uvidím,“ zamyslel sa mím.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie