Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zlomili Josefa Somra: S koncom jeho kariéry je všetko inak
Zdielať na
Showbiznis

Zlomili Josefa Somra: S koncom jeho kariéry je všetko inak

Zdroj: archíva ahaonline.cz

Stal sa zázrak. Josef Somr (81) sa vracia pred kameru. Aj keď sa zaprisahal, že ho už vo filme neuvidíme, nechal sa režisérom Dušanom Kleinom (75) prehovoriť do šiesteho pokračovania Básnikov s názvom Ako básnici čakajú na zázrak.

“No to by bolo, aby som v Básnikoch chýbal,“ prehlásil rozhodne Somr, ktorý už na úlohu profesora chémie vo výslužbe Libora Ječmena podpísal zmluvu.

“Spadol mi kameň zo srdca, že pán Somr do pokračovania ide,“ priznal denníku Aha! Klein, ktorému zo zdravotných dôvodov odmietla úlohu Jana Hlaváčová (76) ako zdravotná sestra Tonička. Z účasti svojho pána profesora majú veľkú radosť i Pavel »Štěpánek« Kříž (53) a David »Kendy« Matásek (52), ktorí neváhali ani minútu, keď ich režisér pre Básnikov č. 6 oslovil.

A niet divu, že sa všetci radujú. Pred troma rokmi totiž Somr skalopevne pre Aha! prehlásil: “V novom filme ma už neuvidíte. Skončil som. A to nie preto, že nie sú ponuky, ale pretože že už nechcem. Už na to nemám. Som už len schátraná telesná schránka. Za herectvom som musel urobiť definitívnu bodku. Musím sa šetriť. Radšej sa budem venovať zdraviu, to je prednejšie, než tie najlepšie úlohy...“

Potom ale herecký bard priznal: “Ale tak snáď nejakú drobnosť ešte zvládnem. Film už ale rozhodne nie. Musím k sebe pristupovať už primerane svojmu veku,“

Finta režiséra Kleina

Režisér Klein, ktorý nových Básnikov začína nakrúcať už v septembri, je ale chytrý. Nakoľko poznal hercov názor, vysvetlil mu, že jeho úloha bude maličká. A Josef Somr, ktorý má Básnikov rád nemohol povedať nie.

Koho zo starých Básnikov ešte uvidíme?

Pavla Kříže, Davida Matáska, Evu Jeníčkovou, Pavla Zedníčka. Lukáše Vaculíka, Terezu Brodskou či Michaelu Badinkovou.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie