Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Angelina Jolie oslavuje 40. narodeniny. Toto je jej životný príbeh
Zdielať na

Angelina Jolie oslavuje 40. narodeniny. Toto je jej životný príbeh

Vo štvrtok 4. júna slávi okrúhliny jedna z najkrajších žien na svete, Angelina Jolie. Toto je stručný prierez jej životom.

To, čo Angelina postíhala za uplynulé 4 dekády by asi nezvládol hocikto. Dcéra oskarového herca Jona Voighta mala mať cestu k hviezdam vyšliapanú. Teda, keby sa jej rodičia, krátko po narodení nerozviedli. Dectvo herečky bolo relatívne pokojné, poriadne otrasy prišli až v puberte. Začalo sa to drogami, sebapoškodzovaním a škandálmi nielen sexuálneho charakteru.

Problematické charaktery

Keď dovŕšila 20 rokov, bola z nej už taká kočka, že v Hollywoode po nej chmatli ako po teplých rožkoch. Tým, že dokázala pre svoju búrlivú minulosť zahrať aj veľmi problematické charaktery, sa stala pomerne rýchlo jednou z najvyhľadávanejších a tiež najoceňovanejších herečiek - známe sošky a milióny dolárov jej padali k nohám tak ako muži.

Do jej života vstúpil najprv prvý problematický manžel herec Jonny Lee Miller, ktorého vystriedal Billy Bob Tornton. Obe manželstvá vydržali 3 roky a Angelina Jolie plnila bulvárne denníky skutočnými bizarnosťami.

Pán a pani Smithovci

Zlom nastal v roku 2005. Hlavná úloha v kinohite Pán a Pani Smithovci jej prihrala do náruče vtedy ešte ženatého Brada Pitta. Vojna o Brada trvala dlhé mesiace a skončila sa rozvodom.

ilustračná foto

SITA

A vtedy akoby škandály ustali a začal sa tvoriť vzorový a stabilný pár, ktorý bulvár prezýval Brandželina. Sedem rokov sa špekulovalo o tom, či sa holúbkovia už vzali, až kým v roku 2012 neoznámili zásnuby. Dva roky nato lásku spečatili svadbou vo Francúzsku za účasti všetkých 6 detí. Troch vlastných a troch adoptovaných.

Posledných pár rokov sa herečka sústreďuje skôr na režisérku ako na hereckú kariéru a kvantá času venuje aj utečencom.
Pozornosť si získala aj tým, že si nechala pre zdravotné predikcie odstrániť najprv prsné žľazy a následne aj vaječníky, aby znížila riziko rakoviny, ktorá jej vzala matku.

Pozrite si video redaktorky Adriany Mikundovej:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie