Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Veľkolepá oslava 80. narodenín Václava Hybša: Zlatá taktovka od Gotta
Zdielať na
Showbiznis

Veľkolepá oslava 80. narodenín Václava Hybša: Zlatá taktovka od Gotta

Zdroj: blesk.cz

Hudobník a dirigent Václav Hybš usporiadal k svojim 80. narodeninám galakoncert plný hviezd. Na javisku sa striedali ako na bežiacom páse a Hybš nestíhal prijímať gratulácie. Od zlatého slávika Karla Gotta (75) dostal darček najcennejší, zlatú taktovku.

Majster Karel Gott sa na narodeninovom koncerte Václava Hybša dlho nezdržal, zato oslávencovi venoval darček, ktorý slávneho dirigenta veľmi dojal - píše blesk.cz.

“Vašku, ja som ti priniesol pozlátenú taktovku,“ povedal Gott, ktorý otvoril krabičku a taktovku mu odovzdal.

Hybš bol milo prekvapený a poznamenal, že si ju pridá do svojej zbierky takýchto vzácnych taktoviek. Jednu má po svojom otcovi, druhú po Čajkovskom. Ale kým sa jej chopil, Gott ho zarazil.

“Celý život som túžil zadirigovať si, pretože na kapelníka ženy vždy tak túžobne hľadia a ja by som si chcel tento pocit užiť. Môžem?“ mrkol na Hybša, ktorý mu doprial tú česť dirigovať orchester.

Ďalšie prekvapenie si pre Václava Hybša pripravila Jiřina Bohdalová (84), ktorá sa na javisku rozhodla prečítať milostný list, ktorý mala dostať od samotného oslávenca. Publikum i Hybša veľmi pobavila.

Diváci v hľadisku neprestávali po celý čas tlieskať. Na pódiu sa vystriedali také hviezdy ako Felix Slováček, Jožka Černý, Josef Zíma, Luděk Munzar, Jitka Zelenková, Kateřina Brožová alebo Petra Janů.

Na koncert sa z celej republiky zišli tiež slávni dirigenti ako Zdeněk Barták starší, Libor Pešek, Vladimír Popelka, Jan Slabák a ďalší, len aby mu zagratulovali. Ku gratulantom sa pripojila aj Dáda Patrasová, Jaromír Hanzlík s manželkou, Jiří Korn, Pavlína Filipovská, Yvetta Simonová a ďalší.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie