Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Potterománia opäť vypukne: Už vieme, ktorý herec nahradí Radcliffa!
Zdielať na

Potterománia opäť vypukne: Už vieme, ktorý herec nahradí Radcliffa!

Fanúšikovia kníh o čarodejníkovi Harrym Potterovi majú dôvod na radosť. Pripravujú sa nové tri filmy zo sveta mágie! Herec Daniel Radcliffe sa však v snímkach neobjaví, tentoraz dostal hlavnú úlohu iný britský herec!

Po týždňoch špekulácií, zástupcovia filmovej spoločnosti Warner Bros potvrdili, že v prequeli Harryho Pottera s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them, sa ako hlavný hrdina predstaví Eddie Redmayne. Tridsaťtriročný herec stvárni Newta Scamandera, autora učebnice, z ktorej sa na Rokforte učil aj čarodejník Harry Potter.

Eddie je nebojácny herec, ktorý prekypuje vynaliezavosťou, vtipom a ľudskosťou,“ uviedol vo vyhlásení David Yates, ktorý nakrútil posledné štyri filmy o Potterovi a režírovať bude aj spomínanú novinku.

Na spoluprácu s Redmayneom sa teší aj autorka knižnej predlohy J. K. Rowling, ktorá sa postarala zároveň aj o scenár k snímke.

Eddie Redmayne triumfoval v kategórii Najlepší herec v hlavnej úlohe

Isifa

Eddie Redmayne má za sebou množstvo úspechov na divadelných doskách, obdržal napríklad prestížnu cenu Tony. Celosvetovú slávu získal vďaka dráme o živote Stephena Hawkinga Teória všetkého (2014). Za stvárnenie teoretického fyzika získal Zlatý glóbus i Oscara!

Dielo Fantastic Beasts and Where to Find Them vydala Rowling v roku 2001 a na Slovensku sa dostalo na trh pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt.

Filmové spracovanie bude mať tri časti. Prvý diel má premiéru naplánovanú na 18. novembra 2016, zvyšné dva filmy by sa mali dostať do kín v rokoch 2018 a 2020. Príbeh trilógie sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej učebnici a zažíval vlastné dobrodružstvá.

SITA

Najčítanejšie