Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Autorka Harryho Pottera: Mrzí ju, že zavraždila jednu z obľúbených postáv!
Zdielať na

Autorka Harryho Pottera: Mrzí ju, že zavraždila jednu z obľúbených postáv!

Zdroj: SITA

Britská spisovateľka J. K. Rowling, ktorá vytvorila čarovný svet Harryho Pottera, sa rozhodla ospravedlniť za "zavraždenie" jednej z milovaných postáv knižných a filmových sérií.

Keď je reč o zavraždení literárnej postavy v dielach o Harrym Potterovi, nejednému skalnému fanúšikovi napadne práve milovaný riaditeľ Rokfortu Albus Dumbledore, ktorého nechala spisovateľka zomrieť v šiestej knihe Harry Potter a polovičný princ (2005).

J. K. Rowling sa však ospravedlnila za literárnu smrť inej obľúbenej postavy. Konkrétne za vraždu veselého Freda Weasleyho, ktorý neočakávane skonal v knihe Harry Potter a Dary smrti (2007).

„Chcela by som povedať, že ma veľmi mrzí to, čo sa stalo Fredovi,“ napísala 49-ročná autorka na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter.

Harry Potter

Isifa

Jedno z dvojčiat Weasleyových prišlo o život počas bitky o Rokfort. Okrem Freda nechala Rowlingová zomrieť aj Remusa Lupina a jeho manželku Nymphadoru Tonksovú či Severusa Snapea.

Spisovateľka stanovila dátum bitky o Rokfort na 2. mája 1998, a tak sa rozhodla pri príležitosti 17. výročia víťazstva nad Voldemortom prejaviť ľútosť nad smrťou Ronovho brata. Skon Freda Weasleyho zasiahol milióny fanúšikov a na sociálnej sieti Facebook existuje niekoľko stránok, ktoré túto smrť odsudzujú.

 „Myslím si, že na výročie by som sa mala ospravedlniť vždy za jedno úmrtie. Fredova smrť bola pre mňa najhoršia, tak som začala ním,“ napísala J. K. Rowling po tom, čo fanúšikovia začali spomínať aj iné mŕtve postavy.

facebook/Fred Weasley

Zdielať na

Najčítanejšie