Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zomrel herec z Harryho Pottera, patril k Dumbledorovým najvernejším!
Zdielať na
Showbiznis

Zomrel herec z Harryho Pottera, patril k Dumbledorovým najvernejším!

Zdroj: Isifa

Vo štvrtok 25. decembra zomrel známy britský televízny a filmový herec. Objavil sa i v komerčne úspešnej sérii o čarodejníkovi Harrym Potterovi, kde si zahral blízkeho priateľa riaditeľa Rokfortu Albusa Dumbledora.

David Ryall, rodák zo Sussexu, prerazil ako mladý herec už na začiatku 70. rokov minulého storočia. Objavil sa vo viacerých seriáloch a mnohých filmoch.

Fanúšikovia Harryho Pottera si ho môžu pamätať ako Elphiasa Dodgea, člena Fénixovho rádu a oddaného priateľa Albusa Dumbledora. David Ryall stvárnil spomínaného čarodejníka vo filme Harry Potter a Dary smrti 1. (2010).

David Ryall ako Elphias Doge

Warner Bros

O smutnej správe informoval jeho kolega Mark Gatiss prostredníctvom sociálnej siete Twitter, kde na úmrtie reagoval aj syn zosnulého Charlie Ryall. Ten sa snažil vyzdvihnúť otcovu dlhororčnú kariéru: "Prosím, zaspomínajte si na jeho veľkú kariéru, ktorá trvala päť dekád a zahŕňa viac známych televíznych programov a filmov. Nie len Harryho Pottera," napísal. 

David Ryall si zahral v množstve seriálov ako napríklad The Singing Detective (1986), Goodnight Sweetheart (1993-1999) alebo v The Village (2013-2014). Na striebornom plátne sa predstavil napríklad v snímkach Sloní muž (1980), Cesta okolo sveta za 80 dní (2004) či komédii Hystéria (2011).

David Ryall ako Elphias Doge

Warner Bros

Pre ženu

Najčítanejšie