Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vojvodkyňa Kate stále neporodila, Británia je nedočkavá
Zdielať na

Vojvodkyňa Kate stále neporodila, Británia je nedočkavá

Londýnske úrady od štvrtka do 5. mája predĺžili obmedzené parkovanie pri nemocnici, kde má každým dňom porodiť manželka princa Williama. Očakávané dieťa bude bez ohľadu na svoje pohlavie štvrté v poradí na britský trón.

Druhé dieťa Williama a vojvodkyne Kate sa má narodiť v súkromnej klinike v Lindoovom krídle londýnskej štátnej nemocnice Panny Marie. V rovnakej pôrodnici sa v roku 1982 narodil William a v júli 2013 aj jeho syn George.

Tehotná vojvodkyňa Kate, ktorá podľa miestnych médií už má viac dní po termíne, je pravdepodobne stále v londýnskom Kensingtonskom paláci, kde slávny pár žije. Tu tiež podľa agentúry Reuters s Williamom oslávila 4. výročie ich veľkolepej svadby.

Štvrté v poradí

Očakávané dieťa bude bez ohľadu na svoje pohlavie štvrté v poradí na britský trón za svojím starým otcom princom Charlesom, za svojímm otcom Williamom a za svojím bratom Georgom. Doteraz je štvrtý v poradí Williamov mladší brat princ Harry. Osemdesiatosemročná kráľovná Alžbeta II. je najstaršou panovníčkou na svete.

William a Kate pohlavie očakávaného potomka neprezradili. Podľa väčšiny špekulácií sa narodí dievča.

Princ George je hviezda kráľovskej rodiny. Pozrite sa, čo už za svoj život všetko stihol:

Súvisiace články

Najčítanejšie