Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Briti sú vo vytržení. Kráľovná Alžbeta oslavuje 89. narodeniny!
Zdielať na

Briti sú vo vytržení. Kráľovná Alžbeta oslavuje 89. narodeniny!

Hovoriť o veku pri dámach sa síce nepatrí, ale aj toto pravidlo má svoje výnimky. Celá Veľká Británia sa raduje z utorkových 89. narodenín ich kráľovnej. Samotná Alžbeta II. však, paradoxne, oslavuje svoje narodeniny až v júni.

Briti môžu začať búchať šampanským, pretože je pred nimi mesiac plný osláv a radosti. Nielenže princ William s vojvodkyňou Kate čakajú každú chvíľu druhorodeného potomka, v utorok sa navyše ich kráľovná Alžbeta dožíva neuveriteľných 89 rokov.

Na svojom tróne navyše sedí už úctyhodných 62 rokov, takže aj túto korunovačnú ceremóniu si už väčšina ľudí pamätá iba z dokumentárnych filmov.

Alžbeta druhá skrátka patrí k monarchii ako zmrzlina k letu - nikto si poriadne nevie predstaviť, aké by to bolo bez nej. A aj keď sa svet za tie desiatky rokov neuveriteľne zmenil, jedna vec je minimálne na ostrovoch nemenná - ľudia svoju kráľovnú zbožňujú.

SITA

Zdravie jej navyše zatiaľ neuveriteľne slúži, takže pri troche šťastia pokorí aj rekord britského symbolu devätnásteho storočia - kráľovnej Viktórie. Tá na tróne sedela 63 rokov, čiže iba o rok viac, než v súčasnosti kráľovná Alžbeta II.

Svoje narodeniny však bude kráľovná oslavovať tradične až v júni a to preto, že vtedy je väčšia šanca na pekné počasie, hodné osláv kráľovniných narodenín.

Kráľovná Alžbeta oslavuje neuveriteľných 89 rokov. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie