Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tajomstvo Hany Zagorovej: Tuberkulózu si privodila divokými večierkami
Zdielať na
Showbiznis

Tajomstvo Hany Zagorovej: Tuberkulózu si privodila divokými večierkami

Zdroj: blesk.cz reprofoto TV Barrandov

Divoké večierky, zbesilé pracovné tempo a nedostatok spánku si vybrali krutú daň. Hana Zagorová (68) si ako dvadsaťročná privodila tuberkulózu a chorobu krvi.

Od narodenia mala talent, energiu, šťastie. Od nástupu na brnenskú Janáčkovu akadémiu múzických umení sa jej darilo ešte viac. So spolužiačkou Vlastou Peterkovou (68) ju režiséri od prvého ročníka obsadzovali do malých úloh v Štátnom divadle v Brne.

“Tým pádom sme sa stali najbohatšími študentkami a tak sme pozývali celú školu, robili sme párty a bolo to úžasné,“ spomína speváčka. K štúdiu a hraniu v divadle spievala a tiež robila v Ostrave reláciu Na vlne 187.

“V škole ma z vyučovania neospravedlnili ani na pol hodiny. Takže som skončila o šiestej, auto ma odviezlo do Ostravy. Po prenose som išla o štvrtej ráno vlakom do Brna a už o ôsmej som bola v škole,“ zverila sa Zagorová.

A práve vražedné tempo spôsobilo, že v treťom ročníku ochorela na tuberkulózu a o rok prišlo vážne ochorenie krvi, kvôli ktorému nikdy nemohla mať deti.

Rozpad krviniek

Choroba Hany Zagorovej spočíva v rýchlom rozpade červených krviniek. Tridsať rokov kvôli nej podstupovala pravidelné krvné transfúzie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie