Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dagmar Havlová a jej nadácia: Koľko berie za prehliadku Havlovej kancelárie?
Zdielať na
Showbiznis

Dagmar Havlová a jej nadácia: Koľko berie za prehliadku Havlovej kancelárie?

Zdroj: ahaonline.cz

Bývalá prvá dáma Dagmar Havlová (62) chystá ojedinelý projekt. Vdova po Václavovi Havlovi (†75) sa rozhodla sprístupniť cez internet alebo mobilné telefóny prezidentovu kanceláriu. Za virtuálnu prehliadku budú však ľudia platiť. Peniaze potom pôjdu na Nadáciu VIZE 97.

Bezplatná bude prehliadka prvej vstupnej miestnosti kancelárie, vrátane všetkých vystavených predmetov. Vstup do ďalších miestností bude spoplatnený. V prípade návštevníkov z Česka 80 korunami, pre návštevníkov zo zahraničia bude poplatok 2,99 Euro (cca 82 korún) – píše ahaonline.cz.

“Táto čiastka bude po odpočítaní poplatku operátorom použitá na ďalší vývoj aplikácie a na údržbu priestorov,“ povedal riaditeľ Nadácie VIZE 97 Vangelis Zingopis.

Štart je v pondelok

“Od 6. apríla si záujemcovia môžu prehliadnuť na svojich mobilných zariadeniach alebo cez svoj počítač priestory, ktoré boli svedkami mnohých historických stretnutí. Kanceláriu môjho muža navštívil preziden Bill Clinton, tibetský duchovný vodca Jeho sviatosť dalajláma, Joan Baez, Tom Stoppard, Kofi Annan, Lou Reed, Suzanne Vega a ďalší. V krásnych priestoroch, architektonicky upravených Bořkom Šípkom, sa nachádzajú vzácne predmety a dary od našich priateľov z celého sveta,“ povedala k projektu Dagmar Havlová.

Exkurzia vo dvoch jazykoch

Virtuálna prehliadka bude návštevníkom sprístupnená v dvoch jazykových mutáciách na internetovej adrese www.vaclavhavel.com. Taktiež bude dostupná v AppStore ako aplikácia pre iPhony či iPady a do budúcnosti sa počíta i s rozšírením pre Android. Pre spríjemnenie celého zážitku bude prehliadka podkreslená hudbou známeho skladateľa Varhana Orchestroviča Bauera.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie