Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Havlov Hrádeček zíva prázdnotou: Dagmar ho ale predať nemôže! Prečo?
Zdielať na

Havlov Hrádeček zíva prázdnotou: Dagmar ho ale predať nemôže! Prečo?

Zdroj: ahaonline.cz

Hrádeček bol miestom, kde sa v minulosti schádzali disidenti a ktorý zosnulý prezident Václav Havel (†75) miloval. A kde tiež zomrel. Dnes toto slávne miesto s neopakovateľnou atmosférou zíva prázdnotou...

Malebná usadlosť u Vlčíc na Trutnovsku pamätá návštevy niekoľkých slávnych osobností. Dnes je však na niekedy rušnom mieste prakticky stále ticho. Dagmar Havlová (61) tam podľa miestnych jazdí len veľmi málo. “Zíva to tam prázdnotou, je to škoda,“ povedala vipstory.cz susedka s tým, že niekedy tam bývalo veľmi veselo.

Ešte za totality síce pri dome hliadkovali eštébáci, ale napriek tomu sa tam konali žúry a hralo sa divadlo. A to i po revolúcii, keď to už išlo bez všetečných pohľadov tajných policajtov. Podľa starousadlíčky Havel Hrádeček miloval, ale pani Dagmar vraj nikdy usadlosť k srdcu neprirástla. Sama Dagmar niekoľkokrát zopakovala, že Hrádeček má rada.

ahaonline.cz

O budovu v hodnote 12 miliónov korún vraj malo záujem niekoľko kupcov. Tí však mali smolu. Dagmar Havlová to vraj nemôže urobiť z úcty k zosnulému manželovi a jeho pamiatke. “Keby to ale chcela predať, ľudia by jej poodtŕhali ruky. Kdekto by chcel mať chalupu, ktorú vlastnil Havel,“ mieni susedka z Vlčice.

ahaonline.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie