Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dagmar Havlová (61) si sťažuje: Kvôli tunelu Blanka mi praská vila
Zdielať na

Dagmar Havlová (61) si sťažuje: Kvôli tunelu Blanka mi praská vila

Zdroj: archív blesk.cz

Tunel Blanka poriadne zamával vilou bývalej prvej dámy! Herečka Dagmar Havlová sa v rozhovore pre mesačník Marianne zverila, že kvôli sedemročnej výstavbe tunela musela riešiť popraskané steny a popadané škridly na streche domu v Dělostřeleckej ulici, kde po smrti manžela Václava (†75) žije.

Vila na Dělostřeleckej ulici v Prahe 6, ktorej hodnota je odhadovaná na 60 miliónov korún, sa totiž nachádza neďaleko tunelu Blanka, ktorého otvorenie sa stále odkladá. Jeho hĺbenie spôsobilo nemalé problémy všetkým, ktorí v jeho blízkosti bývajú. Na niekoľkých miestach sa prepadla zem, na domoch popraskala omietka, dlaždice... Niet divu, že i dom, kde Dagmar žije, dostal zabrať.

“Teraz som riešila problémy s popraskanými stenami a škridľami na streche, ktoré spôsobila výstavba tunelu Blanka,“ hovorí pre magazín Havlová, na ktorú manžel Václav nechal prepísať len pár mesiacov pred svojou smrťou. Vilu si pritom obstaral v roku 1993 so svojou prvou manželkou Olgou.

archív blesk.cz

O výstavbe sa už v roku 2011 kriticky vyjadril aj jej manžel Václav Havel, keď si v pražskom Břevnovskom kláštore preberal titul čestného občana Prahy 6. “Som znepokojený niektorými nezvratnými stavbami, určitou bezkoncepciou vývoja mesta a som znepokojený pomermi na magistráte,“ prehlásil bývalý prezident.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie