Polojasno
22°
Bratislava
Čo robí dnes princezná Arabela? Na trhoch predáva perníky a túži po ďalšej šanci
Zdielať na

Čo robí dnes princezná Arabela? Na trhoch predáva perníky a túži po ďalšej šanci

Zdroj: archív ahaonline.cz

Zatiaľ čo jej seriálovej sestry, princeznej Xenii (Dády Patrasovej) je všade plno, o Arabele (Jane Nagyovej) nie je vidu ani slychu. V televízii ju neuvidíte, v divadle nestretnete. Ak však budete mať šťastie, môže vám na trhu v susednom Nemecku predať nejaký perník.

Jana Nagyová mala vo svojom živote vlastne len jednu rolu, ktorá ju preslávila – Arabelu. Napriek tomu, že hrala v ďalších filmoch i v divadle, princeznú jej už nikto neukradne. V roku 1993 potom odišla do Nemecka a zľahla sa po nej zem.

V Nemecku podniká, ale ako vyplýva z jej rozhovoru pre pondelňajší Blesk, po hraní sa jej cnie. V Nemecku Jana Nagyová predáva maľované slovenské perníčky. Tie sa síce predávajú najmä na Vianoce, ale ako bývalá herečka hovorí, niekedy s nimi obchádza tiež hrady a zámky, kde ich naviac ručne maľuje.

archív ahaonline.cz

Aj keď sa Jana nemá zle, na otázku, či by vzala ponuku na nejakú rolu, okamžite súhlasne prikývla. “Rolu by som vzala veľmi rada. Stále sa považujem za herečku,“ hovorí Nagyová s tým, že rola, v ktorej by bola šťastná, je jej najväčším osobným prianím. Tak uvidíme, možno si na ňu niektorý z režisérov pri chrumkaní vianočných perníčkov spomenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie