Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlá správa pre fanúšikov 50 odtieňov sivej: Kto z filmu odchádza?
Zdielať na

Zlá správa pre fanúšikov 50 odtieňov sivej: Kto z filmu odchádza?

Zdroj: Isifa

Svet žije fenoménom zvaným 50 odtieňov sivej. Film pár dní po premiére láme rekordy v návštevnosti a fanúšikovia sú z neho nadšení. Ich radosť má však skaziť skutočnosť, že jeden z najdôležitejších ľudí tímu odchádza!

Fanúšikovia sa zrejme rozlúčia s režisérkou Sam Taylor-Johnson, ktorá literárny príbeh pretavila do kinohitu. Krehká blondínka si svoju prácu odviedla viac ako dobre, avšak vraj si nepadla do oka s autorkou knižnej predlohy E.L. James.

Britská spisovateľka, ktorá vytvorila príbeh osudovej lásky Anastasie a Christiana Greya, podpísala zmluvu na tri milióny libier s filmovou spoločnosťou Universal and Focus Films, ktorej predala autorské práva a má tiež výhradné právo vyjadrovať sa k filmu.

E.L. James  a Jamie Dornan na slávnostnej premiére 50 odtieňov

E.L. James  sa vraj niekoľkokrát pochytila s režisérkou, pretože si želala, aby bolo milovanie pikantnejšie a príbeh sa striktne pridržiaval jej kníh. Sam Taylor-Johnson zas nechcela, aby bol film len zhlukom sado-maso scén  bez hlbšieho predstavenia hlavných charakterov.

Hoci mala Taylor-Johnson nakrútiť aj ďalšie dve pokračovania príbehu, v rozhovore pre The Independent potvrdila, že oficiálne rozhodnutie ešte nepadlo: "Mám pocit, že diskusia sa koná za zatvorenými dverami, ale ja som zatiaľ nič nepočula. Tápam v tme ako všetci ostatní," prezradila režisérka.

Vojnu medzi dvoma vplyvnými ženami pre denník The Sun potvrdil i nemenovaný člen tímu: "Vzťah medzi Sam a E.L. James sa stal úplne toxickým. Opovrhujú sebou a vzájomne sa vinia za problémy s filmom."

Na premiére sa k sebe veľmi nemali. Režisérka Sam Taylor-Johnson a autorka E.L. James  sa spolu odfootografovali len pri hercoch

Najčítanejšie