Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Elán zabáva lekárov už 25 rokov!
Zdielať na
Showbiznis

Elán zabáva lekárov už 25 rokov!

Najbezpečnejší ples na Slovensku. Tak by sa dal nazvať nedávny ples medikov. Zabávalo sa na ňom niekoľko stoviek lekárov a chýbať nemohla ani skupina Elán. Tá medikov baví už neuveriteľných 25 rokov!

História plesu medikov sa pomaly blíži k stému výročiu. "Medický ples je najstarší ples na Slovensku a má najdlhšiu tradíciu - 94 rokov," potvrdzuje neurológ Juraj Štofko.

Bezpečne sa tu cítila aj moderátorka Andrea Belányiová. "S toľkými lekármi je to jednoznačne najbezpečnejší ples," zavtipkovala.

Okrem toho by mohol dostať aj prívlastok najtanečnejší. "Keď začne hrať hudba, všetkých sedemsto lekárov tancuje, to sa nestáva na žiadnom plese, kam chodíme," smeje sa manažér súťaží krásy a eventov Jozef Oklamčák.

Popri skvelej zábave lekári nezabúdajú ani na charitu, výťažok pomôže novorodencom v Univerzitnej nemocnici. "Pomáhame tu ľudom. Je to spojenie príjemného z užitočným," hovorí minister zdravotníctva Viliam Čislák.

Najlepší ples

Krásne róby, skvelé jedlo, pitie a hlavne dobrá nálada - to všetko si medici užívajú. "Medický ples je pre nás povinná jazda. Je to asi najlepší ples, ktorý poznám," priznáva neurológ František Jurčaga.

Ples sa však nenesie vo vážnej atmosfére. "Začíname veľmi vážne, a potom to prechádza do veľmi veselých tém," potvrdzuje neurochirurg Róbert Illéš.

"Mám problémy s dolnou končatinou, napriek tomu veľmi rád idem na takýto ples," prezradil neurológ Pavel Traubner.

Ples si nenechal ujsť ani exprezident Rudolf Schuster so svojou dcérou. "Ona je lekárka - docentka. Musí s kolegami držať - kto zabudne na Bratislavu ako lekár, má po chlebe. Takže prišli sme to žehliť spolu," vysvetľuje Schuster.

Ples bez Elánu? Nemožné!

Nemôžu tu chýbať ani Elánisti. Na medickom plese už spievajú neuveriteľne dlho. "Sme tu 25 rokov každý ples. Chcú nás tu," povedal frontman kapely Jožo Ráž. Dopĺňa ho jeho parťák z Elánu Jano Baláž. "Sme také nedokonalé bytosti, že potrebujeme toľko lekárov, aby nás udržali v zdraví," smeje sa.

Aj Pavol Hammel je dlhoročným hosťom plesu. "Najlepšie je mať kamarátov lekárov. V mladosti sme potrebovali gynekológov, dnes urológov," dodal vtipne Hammel.

Pozrite si reportáž z plesu medikov:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie