Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jožo Ráž (59) šokuje! Hudbu nemá vôbec rád
Zdielať na
Hudba

Jožo Ráž (59) šokuje! Hudbu nemá vôbec rád

Skupina Elán je na hudobnom výslní už viac ako 30 rokov a ich skladby poznajú nielen tí skôr narodení, ale aj malé deti. A preto by sa dalo očakávať, že líder skupiny žije v prvom rade hudbou a jeho bežný deň sa bez nej nezaobíde. Opak je však pravdou.

"Ja svoju hudbu veľmi nepočúvam, ja teda žiadnu hudbu nepočúvam, ja nám rád hudbu vôbec," tvrdí spevák Ráž. Líder najúspešnejšej slovenskej skupiny všetkych čias sa o hudbe, ktorú produkuje od nevidiac, vyjadruje naozaj prekvapujúco.

Spevák sa totiž v súkromí mimoriadne dobre cíti, keď je úplne ticho a pokoj. Existujú však aj také chvílky, kedy Jožo relaxuje v spoločnosti tónov americkej kapely. To ale naozaj len občas.

Nepočúvam ani vlastnú

"Iba raz za 2 roky si pustím vynilovú platňu Chicaga, ale to musí byť pokoj. Musím byť sám, s pohárom dobrej whiskey a cigarou a Chicago. Nič viac nepotrebujem k životu," opisuje spevák.

A takisto, keď skupina Elán vyprodukuje niečo nové, vypočuje si to, avšak iba raz! "Skontrolujem ho určite, to musím, ale ináč nepočúvam muziku, ani vlastnú," priznáva. V domácnosti Rážovcov dokonca nikdy nebolo pustené rádio. Nejaké síce vlastnia, je vraj pravdepodobne nefunkčné.

Neznášam televíziu

"V živote nikdy, aj televíziu neznášam," dodáva. A aj preto ju zapína len sporadicky. "Nemám prečo pozerať tú televíziu, lebo ma len straší a núti ma kupovať veci, ktoré nepotrebujem. Je to hrôza, kam sa vyvíjajú médiá a samozrejme celý svet s tým," myslí si Ráž.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie