Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Lešek Semelka po mŕtvici: Zmizol z mesta! Vrátiť sa nechce
Zdielať na

Lešek Semelka po mŕtvici: Zmizol z mesta! Vrátiť sa nechce

Zdroj: blesk.cz

Mozgová príhoda mu obrátila život naruby! Lešek Semelka (68) schudol 15 kilov a dal vale veľkomestskému životu. Odsťahoval sa na vidiek, kúpil si bicykel a stará sa o dvoch psov.

Opustiť hlavné mesto nebolo pre Leška tak ťažké. Praha sa mu totiž veľmi znepáčila. “Žil som tam veľa rokov, ale dnes už to považujem takpovediac za vojnovú zónu. Myslím si, že ľudstvo zvlčilo. S Alenkou a našimi dvoma psami sme sa preto rozhodli, že sa odsťahujeme na vidiek,“ vysvetlil Lešek s tým, že do Prahy teraz zavíta už len za prácou a večierkom sa vyhýba oblúkom.

Zmena bydliska súvisí s mozgovou príhodou, ktorú spevák prekonal pred dvoma rokmi. S manželkou Alenou (53) si kúpili domček u Běrunic na Nymbursku a spokojne tam hospodári a buduje. Má v pláne postaviť tam dokonca i skúšobňu pre jeho kapelu.

blesk.cz

Leškovi sa v hlave ale stále vracajú spomienky na chvíľu, keď skolaboval. “Bol som v podstate zdravý. Raz som šiel so psom na prechádzku ako každý deň, a keď som šiel zo schodov, tak som cítil, že som nebývalo slabý, akokeby ma nohy nechceli niesť,“ spomína spevák v reportáži Barrandovskej Sedmičky. “Nejaká cievka sa mi zapchala. A potom mi tiež zistili, že som mal srdcovú arytmiu,“ dodal.

blesk.cz

Od toho času zhodili 15 kilov, prestal piť alkohol a zmenil životosprávu. Len občasnú cigaretku si vo svojom živote po živote neodpustí. Radosť si ale urobil, keď si za 1500 korún kúpil v bazáre bicykel, na ktorom sa promenáduje po dedine.

blesk.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie