Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Avatar sa vráti: James Cameron pripravuje ďalšie tri pokračovania!
Zdielať na

Avatar sa vráti: James Cameron pripravuje ďalšie tri pokračovania!

Film Avatar (2009) z dielne kanadského režiséra Jamesa Camerona (60) zarobil celosvetovo viac ako 2,7 miliardy dolárov, čo z neho robí najziskovejší film všetkých čias. Diváci očarený krásnou Pandorou sa môžu tešiť na jej návrat.

Oskarmi ovenčený režisér James Cameron prezradil, že prvý film z troch pripravovaných pokračovaní snímky Avatar (2009) sa dostane do kín až v roku 2017. Ďalšie dva diely budú mať následne premiéru vždy s ročným odstupom.

Prvé z pokračovaní najúspešnejšieho filmu v dejinách kinematografie malo pôvodne prísť do kín už na budúci rok. James Cameron však napokon priznal, že tento plán bol príliš ambiciózny. Nepredpokladal, že príprava scenárov zaberie jeho tímu toľko času.

Avatar_17.jpg

„Píšeme všetky tri scenáre súčasne. Robíme to tak preto, aby sa vzájomne prelínali. Nechceme spraviť jeden a potom vytvoriť ďalší a potom ešte jeden,“ vyjadril sa režisér filmov ako Terminátor (1984) či Titanik (1997) .

V pokračovaniach Avatara by sa podľa doteraz zverejnených informácií mali objaviť aj herci z pôvodného filmu - hlavný hrdina Sam Worthington, Zoe Saldana či Stephen Lang. Filmovať by sa malo na Novom Zélande, kde vznikla aj prvá snímka.

Nenechajte si ujsť nový trailer na ďalší očakávaný film: Nová ukážka 50 odtieňov sivej: Sexi scény v posteli i zoznámenie s rodinou!

Súvisiace články

Najčítanejšie