Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Kontroverzná hra o princeznej Diane odhalila šokujúce fakty o jej smrti
Zdielať na
Showbiznis

Kontroverzná hra o princeznej Diane odhalila šokujúce fakty o jej smrti

V londýnskom divadle West End sa dočkala premiéry kontroverzná hra o princeznej Diane. Údajne obsahuje nové, senzačné informácie týkajúce sa tragického úmrtia bývalej manželky princa Charlesa.

Pravda, lži, Diana. Taký je názov divadelnej hry, ktorej autorom je Jon Conway. Ide o príbeh dramatika, ktorý odhaľuje doposiaľ skryté tajomstvá týkajúce sa smrti princeznej z Walesu.

Diana s princom Charlesom nežila od roku 1992, oficiálne ich však rozviedli v roku 1996. Rok na to zahynula spoločne so svojím priateľom Dodi al-Fayedom pri autonehode v Paríži. 

Kde je pravda?

Jej tragická smrť je dodnes obľúbeným predmetom konšpiračných teórií. Autorom jednej z nich je aj Dodiho otec Mohamed al-Fayed, ktorý zo smrti prominentného páru obvinil princa Philipa. Ten vraj poveril bezpečnostnú službu, aby Dianu zabila. Nechcel sa údajne zmieriť s tým, že by sa Diana mala vydať za moslima a mať s ním dieťa.

SITA

Vyšetrovanie nakoniec ukázalo, že šofér vozidla, ktoré s Dianou a Dodim uháňalo pred paparazzmi, nezvládol riadenie.

Výpovede najbližších

Conway hľadal informácie v knihách, ktoré o Diane napísal investigatívny novinár John Morgan, rozprával sa s tými, ktorí princeznú poznali, analyzoval vyhlásenia svedkov nehody, policajné správy, lekárske záznamy i súdne prepisy. Pozrite sa, čo o kontroverznej hre hovorí jej autor: 

Hra bude obsahovať i výpovede tých, s ktorými Diana prichádzala najčastejšie do kontaktu, vrátane britskej kráľovskej rodiny, novinára Piersa Morgana, Dianinho komorníka Paula Burrella, bývalého milenca Jamesa Hewitta i Mohameda al-Fayeda.

SITA

Aférku s Hewittom Diana priznala. O mužovi sa dokonca hovorilo ako o otcovi princa Harryho. V jednej scéne hry sa Hewitt k celej veci vyjadruje. "Rozumiem, že sa médiá zaoberajú najmä senzačnou výpoveďou Jamesa Hewitta, ale dôležité je to, čo sa vlastne stalo v osudnú noc," dodal Conway.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie