Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vojvodkyňa Kate (32) v šľapajách Lady Di (†36). Navštevuje rovnaké miesta
Zdielať na
Showbiznis

Vojvodkyňa Kate (32) v šľapajách Lady Di (†36). Navštevuje rovnaké miesta

Lady Diana sa napriek svojmu neurodzeného pôvodu zapísala v moderných dejinách ako pravá princezná. Dianinu pamiatku si jej syn William s manželkou Kate uctili tým, že pokračujú v jej charitatívnych krokoch.

Diana pomáhala ľuďom bez domova, podporovala chorých, siroty, rodiny poznačené vojnovým konfliktom, angažovala sa v kampaniach boja proti AIDS.

Na svojej návšteve New Yorku v 90. rokoch prišla princezná pozrieť aj deti trpiace práve touto chorobou. Navštívila i detské centrum v časti Harlem, ktoré sa snaží o rasovú toleranciu v multikultúrnej americkej metropole.

Po takmer dvadsiatich rokoch si jej prítomnosť v centre opäť pripomenuli. Miesto navštívila aj vojvodkyňa Kate. Hoci Diana tragicky zahynula pred sedemnástimi rokmi, v centre si niektorí na ňu stále pamätajú.

"Williamova mama slúžila ľuďom, stála nohami pevne na zemi a pracovala s ľuďmi. Tento kráľovský pár ju nasleduje. Svojím záujmom nám dokazujú, že robíme správnu vec. Dúfame, že vďaka ich návšteve prilákame do nášho centra ešte viac detí," prezradil umelecký riaditeľ detského centra Robert Belizario.

Kate, ktorá prebrala štafetu do Lady Di, berie svoje aktivity s veľkým záujmom. Väčšinou sa venuje deťom a mládeži.

Newyorská mládež sa nedala zahanbiť a vzácnej kráľovskej návšteve predviedla to, čo vie najlepšie.

Pozrite si návštevu Williama a Kate v detskom centre:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie