Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Jan Saudek: Milenky ma zničili!
Zdielať na
Showbiznis

Jan Saudek: Milenky ma zničili!

Jan Saudek patrí medzi najslávnejších a tiež najkontroverznejších českých fotografov. Netají sa svojou láskou ku kyprým ženám a priznáva tiež, že mal vždy vedľa seba viac než jednu. Avšak, všetko niečo stojí! Za svoje nevery zaplatil poriadne draho. Stáli ho veľkú časť majetku!

Jan Saudek je v prvom rade geniálny fotograf, ktorý zažil na vlastnej koži i koncentračný tábor. Korpulentné ženy boli pre§ho symbolom blahobytu.

Začal ich stavať pred objektív a nikdy sa netajil tým, že viaceré z nich boli i jeho milenkami.

"Im vďačíme za existenciu. Keby nebolo ženských, tak tu nie sme ani my," priznal fotograf.

Jan Saudek

Ženy mu však nepriniesli len slávu a peniaze, ale ako s odstupom času priznáva, tak ho často aj o všetko pripravili. Išli na to rozumne. Využili jeho dôverčivosť a hlavne jeho najväčší poklad - fotografie.

"To je pribeh všetkých fotografov. Joel-Peter Witkin, tiež mu vzali negatívy, hoci hovoril, že sa mu to nikdy nemôže stať. Napriek tomu mu tie jeho dve ženy tie negatívy vzali a vydierali ho. Stalo sa to nielen mne, ale pravdepodobne aj mnohým iným," odtajuje Saudek.

"Je pravda, že mu trochu ublížili. Keď sa ženská chytí, dokáže poriadne podriapať, no možno si za veľa vecí môže sám, možno nie," polemizuje manažérka Irena Pavlásková.

Osudová žena

Jan Saudek je fotografická legenda! O takých sa zvyčajne točia i filmy, no zväčša až po ich smrti. Najslávnejší český fotograf si však na ten svoj až tak dlho počkať nemusí.

Film Fotograf v hlavnej úlohe s Karlem Rodenom je už na svete. "Keď ešte za života o vás niekto natočí film, je to veľké vyznamenanie. Aspoň ja to tak vnímam, hoci som najprv robil drahoty a nechcel som sa toho zúčastniť," dodáva Saudek.

Každá žena po boku slávneho českého fotografa sa však musela vyrovnať s tým, že nie je jediná. Rovnako sa s tým potýka i súčasná manželka Pavlína.

"Už desať rokov sme spolu a stále sa vracia, hoci mu do života vstupujú ďalšie a ďalšie ženy. Dúfajme, že sa ešte chvíľu vracať bude. Keď sa nájde však taká, ktorá bude tou inou osudovou ženou, tak prečo by neodišiel," uzatvára Pavlína.

O živote so slávnym fotografom prehovorila i jeho manželka Pavlína:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie