Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Jiřina Jirásková (†81) dva roky od smrti: Na byte visí jej meno a dedičstvo chátra
Zdielať na

Jiřina Jirásková (†81) dva roky od smrti: Na byte visí jej meno a dedičstvo chátra

Zdroj: ahaonline.cz

Už dva roky zíva pražský byt po Jiřine Jiráskovej prázdnotou. Veci, ktoré po nej zostali, už vypratala jej opatrovateľka Jana Svítivá, a tak je byt pripravený pre nových nájomníkov. Lenže nikomu sa do bytu po slávnej herečke nechce.

Akonáhle sa vyriešilo dedičské konanie po zosnulej Jiřine Jiráskovej, bytový odbor na Kouřimskej ulici, kde herečka bývala, ponúkol jej byt na prenájom. “Záujemci tu boli, ale po prehliadke sa potom už nič nekonalo. Žiadne sťahovanie,“ povedal denníku Aha! jeden zo susedov. A divia sa i ďalší obyvatelia v okolí. “Je to zvláštne. Občas to príde na pretras, to viete, bývalo tu a býva dosť známych osobností,“ zverila sa miestna predavačka.

blesk.cz

V okolí totiž býval Radovan Lukavský (†88), Bronislav Poloczek (†72) a o kúsok ďalej žije Jitka Zelenková (64). Ako sa zdá, do štvrti slávnych sa nikomu nechce.

ahaonline.cz

V okne ešte visí herečkin záves, ktorý najskôr nikto nechcel. Je však celkom možné, že radnica Prahy 2 čaká na najvyššiu ponuku nájomného. Jirásková totiž platila iba 4 tisíc korún, teraz by ale nájomné mohlo byť až štvornásobne vyššie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie