Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Přemek Podlaha (†76): Synovi požičiaval na úroky
Zdielať na

Přemek Podlaha (†76): Synovi požičiaval na úroky

Zdroj: blesk.cz

Pre divákov láskavý pán, ktorý každému pomôže, pre svoje dieťa tvrdý bankár. Také vraj boli dve tváre Přemka Podlahu. Jeho syn Pavel (44) Blesku prezradil detaily otcovskej výpomoci.

Peniaze už rozhádali veľa rodín. Bolo tak aj v prípade Podlahovcov.

Přemek Podlaha bol podľa priateľov skvelý a vtipný spoločník, vo svojej profesii dokonalý. Dokázal zarobiť značný majetok, ale peniaze nerozhadzoval, v tejto oblasti bol skôr strýko Držgroš. Napokon sám odhadol vlastný majetok na 40 miliónov korún. A to 10 miliónov utopil predtým podľa syna v 90. rokoch v hoteli vo Volyni.

“V roku 2002 som si prenajal priestory po bývalom Tuzexe v pražskej Štěpánskej ulici,“ líči Pavel. Objekt bol vraj značne schátraný, ale syn kráľa kutilov si tam vysnil herňu, reštauráciu a diskotéku. “Investoval som do toho svoje 3 milióny. Úrad mi slovne prisľúbil, že prevádzku mi povolí, takže som sa o investíciu nebál,“ popisuje Pavel Podlaha.

blesk.cz

Lenže podnik fungoval len jediný deň. “Úradníci mi ho zavreli, pretože herňa sa podľa nich nachádzala menej než 100 metrov od kostola. Premeral som si to, bolo to 130 metrov. Nebolo mi to ale nič platné, aj tak som povolenie nedostal,“ konštatuje Podlaha. Mesiace ubiehali, peniaze na nájom obrích priestorov z účtu mizli rýchlosťou svetla.

Pavel Podlaha ako šťastné dieťa s mamou a staršou sestrou Petrou.

blesk.cz

“Keď som bol bez koruny, poprosil som otca o peniaze. Požičal mi 2 050 000 korún na deväťpercentný úrok. Pristúpil by som na čokoľvek, chcel som podnik zachrániť,“ vysvetľuje spätne. Nakoniec ale zhltol vysnený projekt nielen otcovu výpomoc, ale i Pavlov trojizbový byt. “Stavali sme ho svojpomocne. Keď sa z neho otec v roku 1998 odsťahoval, predal mi ho.

blesk.cz

Pôvodne chcel 1 700 000 korún, ale keď som mu dal milión, 700 tisíc mi odpustil, pretože dal sestre Petre chalupu v južných Čechách v rovnakej hodnote,“ hovorí Pavel. Byt predal za 3 milióny korún, aby zalepil najhorúcejšie pohľadávky. Plánovaná pizzéria, herňa a reštaurácia v centre Prahy ho zadlžila a zruinovala. Odsťahoval sa do hájovne na Příbramsku, kde žije doteraz.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie